Rely Košice prinesie svoju 36. edíciu, pretekári zo 6 krajín Európy

NETKY.SK • 16 September 2010, 12:10 • 2 min
Rely Košice prinesie svoju 36. edíciu, pretekári zo 6 krajín Európy

Rely Košice prinesie svoju 36. edíciu, pretekári zo 6 krajín Európy

slovakia

left justify in out

img

Tridsiatyšiesty ročník Rely Košice vo štvrtok podvečer slávnostne odštartoval spred hotela Yasmin. Na štarte je prihlásených 95 posádok zo šiestich európskych krajín, ktoré budú bojovať o body do Zóny strednej Európy – FIA CEZ Trophy 2010, Mediaracing majstrovstiev Slovenska, Platinum majstrovstiev Poľska v rely a Slovenského rely pohára.
      "Prihlásilo sa 95 posádok, avšak vyzerá to tak, že pravdepodone päť alebo šesť posádok neodštartuje. Určite by nemali odštarovať dve poľské posádky a u o ostatných sa uvidí. Všetko bude jasné v podvečer o 17-tej hodine," uviedla pre TASR Gabriela Szczeczinová z Auto Klubu Košice.
      Posádky zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Francúzska a Ukrajiny sa predstavia na trati v celkovej dĺžke 534 km, z čoho 159 km pripadá na 12 rýchlostných skúšok, po šesť každý súťažný deň. Účastníci Slovenského Rely Pohára absolvujú skrátenú verziu trate, takže čaká na nich sedem rýchlostných skúšok s celkovou dĺžkou 79 km na 280 km dlhej trati podujatia.
      Mediaracing majstrovstiev Slovenska by sa teda malo zúčastniť 46 súťažných dvojíc, Platinum majstrovstiev Poľska tridsať a v Slovenskom rely pohári 28 posádok. "Diváci sa môžu tešiť na veľmi dobré štartovné pole, ktoré tu bude. Slovenské a poľské majstrovstvá sú otvorené, takže tu máme aj súťažiacich z iných krajín a veríme, že jazdci budú na jednotlivých rýchlostných skúškach predvádzať výborné výkony," dodala Szczeczinová. Fanúšikovia sa určite môžu tešiť na také mená ako Jozef Béreš junior, Róbert Müller alebo Jaroslav Melichárek, Richard Lasevič, či Igor Drotár, Vladimír Bánoci.
      Oba súťažné dni sa hodnotia ako dva samostatné preteky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona