Rely Dakar: Svitko zatiaľ lídrom prerušenej 8. etapy

NETKY.SK • 12 Január 2015, 19:12 • 2 min
Rely Dakar: Svitko zatiaľ lídrom prerušenej 8. etapy

IQUIQUE 12. januára (SITA) - Slovenský motocyklový reprezentant Štefan Svitko sa nachádza na prahu životného úspechu, keď po prerušenej pondelkovej 8. etape na prestížnom podujatí Rely Dakar 2015 je na priebežnom prvom mieste.

slovakia

left justify in out

Druhú časť maratónu z bolívijského Uyuni do čilského Iquique stopli organizátori po 378 kilometroch pre zlé poveternostné podmienky.

 

Podľa informácii na Svitkovej oficiálnej fanúšikovskej stránke na Facebooku je o 20.00 h miestneho času (0.00 h SEČ) na programe brífing s usporiadateľmi, na ktorom sa rozhodne, či sa ešte s výsledkami bude niečo robiť. Ak sa budú brať do úvahy doterajšie časy, Svitko sa stane víťazom etapy. Tridsaťdvaročnému rodákovi z Oravy sa to podarí ako druhému Slovákovi, v roku 1999 dokázal uspieť Jaroslav Katriňák v 6. etape v Mauritánii. Doterajším Svitkovým maximom na Dakare sú dve tretie miesta z roku 2012. 

 

Druhému slovenskému reprezentantovi v kategórii motocyklov na Dakare 2015 Ivanovi Jakešovi patrí po prerušení momentálne 32. priečka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies