Rely Dakar má ďalšiu obeť a opäť bol pri tom Baude

NETKY.SK • 12 Január 2016, 17:49 • 2 min
Rely Dakar má ďalšiu obeť a opäť bol pri tom Baude

CÓRDOBA - Rely Dakar 2016 hlási ďalšiu ujmu na ľudskom živote, hoci nie priamo zo súťažného diania.

slovakia

left justify in out

V utorok na cestnej komunikácii do Córdoby havarovalo asistenčné vozidlo, ktoré ťahalo automobil Francúza Lionela Bauda. Pri incidente zahynul jeden človek, ďalší piati sa zranili, z toho jeden je údajne v kritickom stave. Mitsubishi Lancer so súťažným číslom 409 prevážali v utorok do Buenos Aires, kde ho mali nalodiť na cestu do Európy. Práve Baude na rovnakom automobile spôsobil na 38. ročníku Rely Dakar doteraz jediný fatálny úraz, keď v Bolívii v sobotňajšej 7. etape zrazil na trati 63-ročného osamoteného diváka.

Ide o štvrtý prípad od presťahovania Dakaru do Južnej Ameriky v roku 2009, keď v normálnej premávke došlo k tragickému incidentu prepojenom na toto prestížne motoristické podujatie. V roku 2009 zomreli dvaja ľudia pri havárii asistenčného vozidla s autom na komunikáciách v Čile. O štyri roky neskôr sa na ceste udiali dva od seba nezávislé incidenty - pri jednom zahynul účastník Dakaru Thomas Bourgin, ktorý kolidoval s policajným autom v Čile, pri druhom vyhasli dva životy v Peru pri zrážke so sprievodným vozidlom. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies