Rely Dakar 2015 má štart i cieľ v Buenos Aires

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 15:50 • 2 min
Rely Dakar 2015 má štart i cieľ v Buenos Aires

PARÍŽ - Slávna Rely Dakar sa v roku 2015 začne i skončí v argentínskom Buenos Aires. Organizátori predstavili základnú trať pretekov, ktoré rozdelili do trinástich etáp.

slovakia

left justify in out

Účastníci dobrodružstva na kolesách sa vydajú 4. januára z Buenos Aires a do argentínskej metropoly sa vrátia 17. januára.

Konvoj na budúci rok zavíta aj do Čile a Bolívie, v porovnaní s poslednou edíciou vynechá z finančných dôvodov Peru. V Južnej Amerike sa Rely Dakar pôjde už siedmykrát od presunu z afrického kontinentu. Účastníkov 37. ročníka čaká náročných 9000 km. Tento rok sa začínalo v argentínskom Rosáriu a končilo vo Valparaise v Čile. V súťaži automobilov dominoval Španiel Nani Roma, jeho krajan Marc Coma vyhral motocykle. 

 

Prvýkrát po 25 rokoch sa na Rely Dakar objaví továrenský tím Peugeotu, ktorý na podujatí dominoval v 80. rokoch. V roku 1990 však uzavrel kapitolu svojich účastí. "Vítame pri návrate na Dakar symbol leva," povedal pri predstavení trasy riaditeľ pretekov Étienne Lavigne. Informácie zverejnil L´Equipe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies