Rektorom Univerzity Komenského bude opať Karol Mičieta

NETKY.SK • 11 November 2014, 14:22 • 2 min
Rektorom Univerzity Komenského bude opať Karol Mičieta

BRATISLAVA - Staronovým Rektorom Univerzity Komenského (UK) v Bratislave bude Karol Mičieta. V tajnom hlasovaní o tom dnes rozhodli predstavitelia Akademického senátu univerzity. Mičietu ešte musí do funkcie vymenovať prezident SR Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

Rektora zvolili už v prvom kole. Za Mičietu hlasovalo 40 členov Akademického senátu z prítomných 63. Ďalšie funkčné obdobie zvolenému rektorovi začne plynúť 1.2.2015 a potrvá do 31.1.2019. Akademický senát si vyberal z troch kandidátov. Okrem Mičietu kandidovali dekan Lekárskej fakulty Peter Labaš a zvolený, no nevymenovaný kandidát na generálneho prokurátora Jozef Čentéš, docent na Právnickej fakulte.
 

Univerzita Komenského v Bratislave je najstaršia a najväčšia slovenská univerzita. Má 13 fakúlt a viac ako 20 pedagogických, vedeckých a iných pracovísk a účelových zariadení. Na fakultách študuje ročne vyše 28.000 študentov a takmer 1800 zahraničných študentov. Každoročne prijíma UK do prvých ročníkov štúdia takmer 8000 nových študentov, ktorí si môžu vybrať z ponuky približne 1300 študijných programov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies