Rektor UPJŠ navrhol odvolať dekana lekárskej fakulty

NETKY.SK • 17 September 2014, 08:58 • 2 min
Rektor UPJŠ navrhol odvolať dekana lekárskej fakulty

KOŠICE – Návrh na odvolanie dekana Lekárskej fakulty Univerzity Pavla J. Šafárika (UPJŠ) v Košiciach Leonarda Siegfrieda podal akademickému senátu fakulty rektor univerzity Ladislav Mirossay.

slovakia

left justify in out

Ten pre agentúru SITA uviedol, že návrh podal v súlade s vysokoškolským zákonom a z dôvodov v ňom uvedených. Argumentuje, že dekan lekárskej fakulty závažným spôsobom porušil povinnosti, ktoré však zatiaľ nechcel konkretizovať. Dekan Siegfried pre denník Korzár uviedol, že každý má právo na názor, aj rektor. Akademický senát lekárskej fakulty by mal na návrh rektora reagovať do tridsiatich dní.

 

Návrh rektora na odvolanie dekana lekárskej fakulty bude schvaľovať Akademický senát Lekárskej fakulty UPJŠ. V prípade, ak tento senát opakovane nebude súhlasiť s návrhom rektora na odvolanie dekana, alebo sa k návrhu nevyjadrí v lehote do 30 dní odo dňa, keď o to rektor požiadal, môže rektor požiadať akademický senát univerzity o udelenie súhlasu s odvolaním dekana. „Táto otázka bude riešená až v prípade, ak akademický senát neudelí súhlas s odvolaním dekana,“ odpovedal Mirossay na otázku, čo bude robiť, ak ani akademický senát univerzity nebude súhlasiť s odvolaním.

 

Na lekárskej fakulte nepanuje dobrá atmosféra, čo potvrdili viacerí pracovníci, ktorí sú nespokojní s pomermi, aké vládnu na fakulte. Lekárska fakulta nemá právnu subjektivitu, preto niektorí podali žaloby voči univerzite. „Voči UPJŠ v Košiciach ako právnemu subjektu sú v súčasnosti vedené tri žaloby zo strany zamestnancov lekárskej fakulty týkajúce sa diskriminácie, konania v rozpore s dobrými mravmi, neplatnosti výberového konania a s tým súvisiace náhrady nemajetkovej ujmy. UPJŠ zatiaľ nehradila žiadne finančné prostriedky, ktoré by súviseli s vyššie uvedenými spormi,“ uviedol rektor. Doložil, že aj v minulosti boli vedené súdne spory voči UPJŠ v Košiciach týkajúce sa lekárskej fakulty, kde bola UPJŠ neúspešná. Podľa jeho vyjadrenia nemá informáciu, že by boli konkrétne na dekana podané žaloby zo strany pracovníkov lekárskej fakulty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies