Rekreačný potápač neprežil útok žraloka: Na všetko sa prizerala jeho dcéra

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 11:43 • 2 min
Rekreačný potápač neprežil útok žraloka: Na všetko sa prizerala jeho dcéra

HOBART - Pri útoku žraloka zahynul dnes muž potápajúci sa pri východnom pobreží austrálskeho ostrova Tasmánia. Agentúra DPA upozornila, že to bol prvý smrteľný prípad útoku žraloka v Tasmánii za uplynulých 17 rokov.

slovakia

left justify in out

Žralok napadol rekreačného potápača hľadajúceho lastúry v plytkých vodách neďaleko Maria Island zhruba 40 kilometrov východne od Hobartu, uviedli ďalší potápači pre austrálsku televíznu stanicu ABC.


Svedkom tragického incidentu sa stala mužova dcéra, ktorá vyplávala na hladinu a spustila výstražnú svetelnú signalizáciu, aby ňou upozornila ostatné lode v oblasti. Podľa médií sa nešťastie stalo vo vodách pri východnom pobreží ostrova, kde v piatok videli štvormetrového žraloka belasého, napísala agentúra AP.


Žraloky sa pri austrálskom pobreží vyskytujú bežne, pričom na ľudí útočia len v ojedinelých prípadoch. Austrália eviduje v posledných desaťročiach bilanciu menej ako dva smrteľné útoky žraloka belasého na človeka za rok.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona