Rekreačné poukazy nebudú len pre súkromnú, ale aj pre štátnu sféru, tvrdí Danko

NETKY.SK • 13 September 2018, 06:32 • 2 min
Rekreačné poukazy nebudú len pre súkromnú, ale aj pre štátnu sféru, tvrdí Danko

BRATISLAVA - Rekreačné poukazy, ktoré navrhujú poslanci vládnej strany SNS, budú platiť nielen pre súkromnú sféru, ale aj pre štátnu. V závere druhého rokovacieho dňa 34. schôdze Národnej rady (NR) SR to uviedol predseda parlamentu a SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

"Podarilo sa presadiť, že budú platiť aj pre štátnu sféru," konštatoval Danko v rámci rozpravy k návrhu novely zákona o podpore cestovného ruchu, ktorým sa majú zaviesť rekreačné poukazy do praxe. Toto opatrenie môže podľa šéfa parlamentu pomôcť domácemu cestovnému ruchu, predovšetkým malým penziónom, či zariadeniam v turizme.

 

Príspevok na rekreáciu by mali zamestnávatelia poskytovať zamestnancov vo výške 55 % oprávnených nákladov, maximálne do sumy 275 eur ročne. To znamená, že v prípade, ak zamestnanec vynaloží na rekreáciu 500 a viac eur ročne, zamestnávateľ mu prispeje maximálnou sumou 275 eur. Ak zamestnanec vynaloží na dovolenku nižšiu sumu, zamestnávateľ mu na ňu poskytne príspevok vo výške 55 % oprávnených výdavkov.

 

Poukaz by mali poskytovať zamestnávatelia nad 50 zamestnancov a nárok naň by mal mať zamestnanec, ktorý vo firme pracuje aspoň 12 mesiacov. Danko zároveň zdôraznil, že tento príspevok zamestnávateľa bude oslobodený od daní a odvodov. "Verím, že časom budú tieto dovolenkové poukazy brané ako samozrejmosť," doplnil Danko.

 

V diskusii o tomto bode programu bude plénum parlamentu pokračovať vo štvrtok 13. septembra. Následne na poslancov čakajú ďalšie neprerokované body, na rad by mala prísť aj pravidelná štvrtková Hodina otázok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies