Rekordný transfer na Slovensku - Slovan získal talentovaného Belgičana

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 07:59 • 2 min
Rekordný transfer na Slovensku - Slovan získal talentovaného Belgičana

Bratislava - Vedenie futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava dotiahlo historicky najväčší prestup smerom do najvyššej slovenskej súťaže. Z belgického Gentu získalo 26-ročného stredopoliara Ibrahima Rabiua, celková prestupová suma dosahuje výšku jeden milión eur. Obe strany v utorok podpísali štvorročný kontrakt.

slovakia

left justify in out

Rabiu si na Slovensku urobil vynikajúce meno počas pôsobenia v Trenčíne (2014-2016), za ktorý odohral 46 ligových zápasov s bilanciou desať gólov. Celková prestupová suma za kreatívneho stredopoliara dosahuje výšku jeden milión eur, žiaden hráč zatiaľ na Slovensko neprišiel za vyššiu čiastku.

 

"Sme nesmierne šťastní, že sme získali tohto špičkového hráča. Chceli sme ho už počas jeho pôsobenia v Trenčíne, počiatočné rokovania s belgickým Gentom sme viedli už od januára tohto roka. Rokovania s klubom boli veľmi náročné a zdĺhavé, ale úspešne sme ich sfinalizovali a podpísali s Ibrahimom štvorročnú zmluvu. Chceli sme výrazne posilniť stredovú formáciu, preto sme sa rozhodli angažovať Rabiua, ktorý do stredu poľa prinesie konštruktívnu rozohrávku a rozvahu. Nejdeme do neznáma, dobre sme videli, ako sa Rabiu prezentoval počas pôsobenia na Slovensku. Ibrahima v Slovane vítam a verím, že naša spolupráca bude úspešná," povedal pre klubový web viceprezident ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml.

 

"Som veľmi šťastný z prestupu do Slovana. Po sezóne som mal rôzne možnosti, no jednoznačne som sa rozhodol pre Slovan. Komunikovali sme spolu už od januára a cítil som, že klub ma veľmi chce. Na Slovensku som už dva roky pôsobil, takže viem, čo tento klub v krajine znamená a aké má meno. V prvom rade musím tvrdo pracovať pre tím a vybojovať si miesto v základnej zostave. Mám tie najvyššie ambície – vyhrávať zápasy a trofeje v belasom drese," povedal Rabiu.

 

Ibrahim Rabiu už ako šestnásťročný prišiel do Európy, pôsobil v slávnom portugalskom klube Sporting Lisabon. Neskôr absolvoval angažmány v ďalších známych kluboch ako PSV Eindhoven a Celtic Glasgow. Od roka 2014 hral za AS Trenčín, s ktorým získal dvakrát slovenské double. V lete 2016 bol o neho na európskom prestupovom trhu obrovský záujem. Bitku o tohto hráča vyhral belgický KAA Gent, kde Rabiu strávil ročník 2016/17. Za nigérijskú reprezentáciu si zatiaľ pripísal tri štarty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona