Rekordný Real potvrdil top fazónu, zakopli Atletico, Valencia i Sevilla

NETKY.SK • 10 November 2014, 12:54 • 2 min
Rekordný Real potvrdil top fazónu, zakopli Atletico, Valencia i Sevilla

MADRID - Real Madrid a FC Barcelona sa po víkende usadili na prvých dvoch priečkach španielskej futbalovej Primera Division. Tabuľke naďalej po ôsmom víťazstve za sebou kraľuje v skvelej forme sa prezentujúci Real, ktorý má po 11 kolách na konte už 42 gólov, čo je nový rekord súťaže. V uplynulom kole zakopli všetci najvýraznejší konkurenti vedúceho dua - Valencia, úradujúci šampión Atletico Madrid i FC Sevilla.

slovakia

left justify in out

Real si v sobotňajšom malom madridskom derby poľahky poradil s Rayom Vallecanom 5:1, keď sa o góly Realu postaralo päť rozličných strelcov. Skóre duelu otvoril waleský krídelník Gareth Bale, ktorý sa vrátil do zostavy po zranení kolena. Stopér Sergio Ramos zvýšil na 2:0 a po zmene strán pridali ďalšie zásahy Toni Kroos, Karim Benzema i najlepší zakončovateľ súťaže Cristiano Ronaldo. "V prvom polčase to nebolo ideálne, ale po zmene strán sme sa dostali k našej typickej hre. Strieľame veľa gólov, uplynulé výkony mužstva ma veľmi tešia," povedal taliansky kouč Realu Carlo Ancelotti.

 

Na druhú priečku už poskočila Barcelona, hoci tá sa nadrela na výhru 2:1 na ihrisku Almerie. Tréner Luis Enrique zo základnej zostavy vynechal viaceré opory - Daniho Alvesa, Gerarda Piqueho, Xaviho Hernandeza, Luisa Suareza či Neymara a Katalánci prehrávali po góle Thievyho Bifoumu. Až príchodom Neymara, Suareza a Xaviho sa po prestávke hra favorita zlepšila a dokázal otočiť skóre, keď sa strelecky presadili Neymar a Jordi Alba. Suarez prihral na oba góly. "Najlepšia vec na dnešnom stretnutí bol konečný výsledok. Nehrali sme dobre, ale musíme vyhrávať aj takéto zápasy. Domáci sa prezentovali kvalitnou defenzívou, mali sme problémy sa proti nej presadiť," hodnotil Enrique.

 

Real má na čele tabuľky pred Barcelonou dvojbodový náskok, o bod späť je tretia Valencia. Tá stratila prvé body v sezóne na svojom štadióne Mestalla, pretože iba remizovala s Athleticom Bilbao 0:0. Domáci sa vôbec nedokázali presadiť v ofenzíve a iba sporadicky sa dostávali do šancí, Bilbao naopak po katastrofálnom štarte ročníka pomaly zdvíha hlavu a už štyri kolá za sebou bodovalo. O ešte väčšie prekvapenie sa postaral osemnásty tím tabuľky Levante, ktorý uhral cennú remízu 1:1 na trávniku favorizovanej Sevilly. Hostia vyrovnali desať minút pred koncom - Victor Casadesus potrestal zlý odkop portugalského gólmana Beta. Rozhodca pre časté ošetrovania nadstavil takmer desať minút.

 

Úradujúci majster Atletico Madrid po troch výhrach za sebou vyšiel tentoraz naprázdno. Zverenci trénera Diega Simeoneho prehrali v nedeľu na trávniku Realu Sociedad San Sebastian 1:2, hoci viedli po rýchlom góle chorvátskeho útočníka Maria Mandžukiča. Hostia ale náskok o chvíľu neskôr stratili, v 50. minúte navyše prišli o vylúčeného obrancu Guilermheho Siqueiru a osem minút pred koncom o ich prehre rozhodla hlavička Imanola Agirretxeho. "Nie je to až taký zlý deň, pretože remizovali Valencia i Sevilla," zmierňoval smútok z prehry kouč Simeone. "Bol to zaujímavý zápas, v ktorom sme začali veľmi dobre, ale súper ešte lepšie zareagoval." Sevilla i Atletico majú na konte po 23 bodov, o štyri menej ako vedúci Real.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies