Rekordný proces v Španielsku: Za korupciu odsúdili 53 ľudí

NETKY.SK • 4 Október 2013, 16:25 • 2 min
Rekordný proces v Španielsku: Za korupciu odsúdili 53 ľudí

MADRID - Súd na juhu Španielska v piatok uzavrel najväčší proces týkajúci sa korupcie v dejinách krajiny, pričom uznal vinnými 53 obžalovaných, zatiaľ čo 42 ďalších zbavil obvinení.

slovakia

left justify in out

Predmetom kauzy boli rozsiahle podvody s nehnuteľnosťami spojené s úplatkárstvom, ktoré sa odohrali v polovici 90. rokov v luxusnom prímorskom stredisku Marbella ležiacom juhozápadne od Málagy. Medzi obžalovanými v procese trvajúcom dva roky sú bývalí funkcionári miestnej radnice ako aj právnici či obchodní zástupcovia. Bývalému poradcovi pre mestské plánovanie Juanovi Antoniovi Rocovi, ktorý je považovaný za hlavného organizátora zločinov, súd vymeral najvyšší trest v podobe 11-ročného pobytu vo väzení, a to za pranie špinavých peňazí, podplácanie a podvod.

Bývalí starostovia Marisol Yagüeová a Julián Muňoz vyviazli so šesť- a dvojročným trestom. V rokoch 1991 až 2002, keď sa podvody začali, však stál na čele Marbelly Jesús Gil známy ako niekdajší vlastník futbalového klubu Atlético de Madrid.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies