Rekordný obrat a zisk Borussie Dortmund za sezónu 2012/2013

NETKY.SK • 23 August 2013, 11:41 • 2 min
Rekordný obrat a zisk Borussie Dortmund za sezónu 2012/2013

DORTMUND - Nemecký futbalový klub Borussia Dortmund síce v minulom ročníku nezískal žiadnu trofej, ale napriek tomu mal za sezónu 2012/2013 obchodný obrat 305 miliónov eur, čo je najlepší výsledok v histórii klubu.

slovakia

left justify in out

Dortmund, ktorý bol pred ôsmimi rokmi na hranici ekonomického krachu, je jediným klubom v nemeckej bundeslige, ktorého väčšinovým vlastníkom je verejnosť. Obrat za fiškálny rok k 30. júnu 2013 dosiahol spomínanú čiastku 305 miliónov eur, čo je 42 percent viac ako v predchádzajúcej sezóne.

Aj samotný zisk narástol na 53,3 milióna eur oproti 35 miliónom z predchádzajúceho fiškálneho roka. V tomto smere žlto-čiernym prospel postup do finále Ligy majstrov a druhé miesto v bundeslige.  "Sme úspešní v posledných rokoch, pretože sa nám podarilo spojiť športové a finančné úspechy," povedal výkonný šéf Dortmundu Hans Joachim Watzke. "Za posledné roky sme zaznamenali rýchly a dynamický nárast. Najdôležitejšie však je, že po športovej stránke neustále napredujeme."

Dortmund, ktorý získal bundesligový primát v rokoch 2011 a 2012 a Nemecký pohár 2012, predal niekoľko kľúčových hráčov, no napriek tomu dokázal financie preinvestovať do nových transferov, pričom sa nevytvárali dlhy. Za predaj stredopoliara Maria Götzeho do Bayernu Mníchov zinkasoval Dortmund okolo 37 miliónov eur, pričom za približne rovnakú čiastku prišli do kádra Henrich Mchitarjan a reprezentant Gabonu Pierre-Emerick Aubameyang.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies