Rekordný návrat Adele: VIDEOklip Hello mal za päť dní 100 miliónov pozretí

NETKY.SK • 31 Október 2015, 11:32 • 2 min
Rekordný návrat Adele: VIDEOklip Hello mal za päť dní 100 miliónov pozretí

BRATISLAVA - Videoklip k piesni Hello anglickej speváčky Adele prekonal od zverejnenia na službe YouTube hranicu 100 miliónov pozretí ako druhý najrýchlejší v histórii. Dosiahnuť tento míľnik mu trvalo päť dní, pričom v súčasnosti má viac ako 162 miliónov pozretí.

slovakia

left justify in out

Držiteľom prvenstva je naďalej videoklip ku skladbe Gentleman juhokórejského speváka a rappera Psy, ktorý túto hranicu prekonal po štyroch dňoch od zverejnenia. Videoklip k piesni Hello okrem toho v súčasnosti zaznamenáva viac ako jeden milión pozretí za hodinu, čo je viac ako má nový trailer očakávanej siedmej epizódy sci-fi ságy Hviezdne vojny.

 


Režisérom klipu k piesni Hello, v ktorom si okrem 27-ročnej Adele zahral aj Tristan Wilds, je Xavier Dolan. Video nakrúcali v septembri neďaleko kanadského Montrealu. Hello je prvým singlom zo speváčkinho albumu 25, ktorý plánuje vydať 20. novembra. Novinka bude v základnej verzii obsahovať jedenásť skladieb, pričom deluxe edícia bude o tri piesne bohatšia. Na štúdiovke sa podieľali Paul Epworth, Bruno Mars, Max Martin, Tobias Jesso Jr. či frontman kapely OneRepublic Ryan Tedder, ktorý spolupracoval aj na piesni Rumour Has It zo speváčkinho druhého albumu 21 (2011).


Adele, celým menom Adele Laurie Blue Adkins, sa na hudobnej scéne objavila v roku 2006. O dva roky neskôr vydala debutový štúdiový album 19 (2008), ktorý pozitívne prijali kritici i verejnosť. V roku 2009 si z udeľovania cien Grammy odniesla dve sošky - pre najlepšieho nováčika a za najlepší ženský popový spevácky výkon. Spomínaná druhá štúdiovka 21 urobila z Adele jednu z najväčších hviezd. Speváčka za ňu získala okrem iného aj Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka a tiež BRIT Award v kategórii Najlepší britský album. Na konte má dovedna už desať zlatých gramofónikov. Zatiaľ posledný jej pribudol vlani vďaka singlu Skyfall z rovnomennej bondovky. Za túto skladbu získala v roku 2013 spolu s Paulom Epworthom aj Zlatý glóbus a Oscara. Zásluhou Skyfall ovládla aj kategóriu Singel roka na BRIT Awards 2013. V rokoch 2011 a 2012 ju magazín Billboard označil za interpretku roka a americká televízia VH1 ju v roku 2012 zaradila na piate miesto rebríčka 100 najlepších žien v hudobnom priemysle.

 

 

25 out November 20th

Posted by Adele on 22. október 2015



Tracklist albumu 25 speváčky Adele:
01. Hello
02. Send My Love (To Your New Lover)
03. I Miss You
04. When We Were Young
05. Remedy
06. Water Under The Bridge
07. River Lea
08. Love In The Dark
09. Million Years Ago
10. All I Ask
11. Sweetest Devotion
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies