Rekordnú účasť zaznamenali na Račianskom vinobraní

NETKY.SK • 27 September 2011, 16:28 • 2 min
Rekordnú účasť zaznamenali na Račianskom vinobraní

Rekordnú účasť zaznamenali na Račianskom vinobraní

slovakia

left justify in out

img

Račianske vinobranie počas uplynulého víkendu zaznamenalo rekordnú účasť návštevníkov. Podľa odhadov sa od piatka do nedele (23.-25.9.) v uliciach Rače vystriedalo takmer 150.000 ľudí. „Vinobranie sa vydarilo, účasť bola rekordná,“ potvrdil starosta Miestneho úradu v Rači Peter Pilinský.
Davy ľudí, ktorí sa doslova predierali uličkami Rače, prekvapili aj samotných organizátorov. Krásne počasie prilákalo ľudí i z ďalekého okolia. Súčasne sa pritom konalo aj vinobranie v Modre a Ružinovské hodové slávnosti. Kultúrny aj sprievodný a športový program bol naozaj bohatý. Podávali sa domáce špeciality, kvalitný burčiak, víno, štrúdle a lokše.
Ťahákov bolo viacero. Tublatanka zaplnila amfiteáter do prasknutia, atmosféru vyšpičkoval aj HEX, Fragile, Funny Fellows či spevácka formácia TRJOF. Páčila sa aj Katka Ivanková a jej muzikálové hity či dychová hudba Križovianka. V stánku mestskej časti Račiansky chotár návštevníci potom ochutnali tradičné račianske špeciality, degustovali račianske víno a oddýchli si pri ľudovej hudbe Sama Smetanu.
Pozitívnou zmenou bolo okrem iného umiestnenie zóny kolotočov mimo hlavnej trasy vinobrania a vytvorenie zóny oddychu pre rodiny s deťmi. "Tu sa Rodinné centrum Ráčik spolu s Centrom voľného času Hlinická naplno realizovali a zamestnali šikovné ruky detí. V záhrade obecného domu sa tiež vytvorila zvieracia mini farma, a tak si deti i dospelí mohli dosýta poobzerať ovečky, kozy a poníky. Ochutnať tu mohli aj pravé salašnícke výrobky. Burčiak a mušt si návštevníci mohli dopriať vo viacerých stánkoch a najmä pred Nemeckým kultúrnym domom v Burčiakovej uličke.  Remeselnícka ulička a Gastro ulička praskali vo švíkoch," dodal Jaroslav Hinšt z MÚ v Rači.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies