Rekordné záplavy v Colorade majú už štyroch mŕtvych a 172 nezvestných

NETKY.SK • 14 September 2013, 17:17 • 2 min
Rekordné záplavy v Colorade majú už štyroch mŕtvych a 172 nezvestných

DENVER - Záplavy sa začali v noci zo stredy na štvrtok po tom, čo Skalnaté vrchy postihli rekordné zrážky a voda sa začala ako vodopád valiť východnými úbočiami týchto amerických veľhôr.

slovakia

left justify in out

Najmenej štyria ľudia zahynuli a ďalších 172 osôb je nezvestných v dôsledku ničivých záplav, ktoré sa prehnali ulicami miest v okolí pohoria Front Range v americkom štáte Colorado. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Predstavitelia miest Boulder, Fort Collins i niektorých ďalších obcí varovali obyvateľov, aby ešte zostávali doma a nevychádzali von, píše denník Denver Post.

V postihnutých miestach je totiž nebezpečné chodiť peši i jazdiť autom, pretože stále prší a hladina potokov dosahuje nebezpečnú úroveň až natoľko, že bráni práci záchranárov.

Voda sa časťou Boulderu prevalila vo štvrtok večer miestneho času a obyvatelia sa za zvukov sirén presunuli do vyššie položených oblastí, opisuje situáciu agentúra UPI.

Záplavy sa začali v noci zo stredy na štvrtok po tom, čo Skalnaté vrchy postihli rekordné zrážky a voda sa začala ako vodopád valiť východnými úbočiami týchto amerických veľhôr.

Úrady nariadili v Colorade evakuáciu tisíckam ľudí. Prezident Barack Obama podpísal vyhlásenie o núdzovom stave, čím uvoľnil federálnu pomoc a umožnil Federálnemu úradu krízového manažmentu (FEMA), aby situáciu v Colorade koordinoval.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies