Rekordná zmluva: Bejzbalista Stanton dostane za 13 rokov v Miami 325 miliónov

NETKY.SK • 18 November 2014, 10:47 • 2 min
Rekordná zmluva: Bejzbalista Stanton dostane za 13 rokov v Miami 325 miliónov

MIAMI - Bejzbalista Giancarlo Stanton a klub zámorskej MLB Miami Marlins sa dohodli na predĺžení zmluvy. Stanton súhlasil s novým kontraktom na 13 rokov, počas ktorých si na Floride zarobí 325 miliónov dolárov (260 miliónov eur). Ako uviedla agentúra Reuters, ide o najlukratívnejší kontrakt v histórii amerických profesionálnych športov.

slovakia

left justify in out

"Dnes je historický deň. Som šťastný za mesto, som šťastný za Giancarla, ale najviac sa teším, že vyhral bejzbal. Poistili sme si služby skvelého hráča, ktorý u nás odohrá celú kariéru," povedal pre oficiálny web MLB majiteľ miamského klubu Jefferey Loria.

 

Súčasťou kontraktu je tzv. "no-trade" klauzula, ktorá Stantonovi zaručuje, že Marlins ho nemôžu vymeniť do iného tímu bez jeho súhlasu. Dvadsaťpäťročný pálkar bol v uplynulej sezóne s 37 homerunmi na svojom konte najlepší v celej súťaži.

 

Predchádzajúci rekord MLB držal Miguel Cabrera, ktorý v marci uzavrel s Detroitom Tigers 10-ročnú zmluvu na 292 miliónov dolárov (233 miliónov eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies