Rekordná séria Arsenalu v FA Cupe minulosťou, s Watfordom prehral 1:2

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 11:09 • 2 min
Rekordná séria Arsenalu v FA Cupe minulosťou, s Watfordom prehral 1:2

LONDÝN - Najdlhšia víťazná séria v histórii futbalového FA Cupu je po nedeľňajšom štvrťfinálovom stretnutí Arsenalu Londýn a Watfordu minulosťou. Londýnčania prekvapujúco prehrali na vlastnom trávniku 1:2 a stratili šancu vyhrať prestížnu trofej tretíkrát za sebou.

slovakia

left justify in out

Zverenci Arsena Wengera dominovali v prvom polčase, ale šance Mohameda Elnenyho a Joela Campbella zostali nevyužité. "Mali sme dostatočnú taktickú prevahu na to, aby sme skórovali a vyhrali toto stretnutie. Chceli sme sa vyvarovať chýb a držať do záverečných 20 minút stav 0:0. Keby sme sa tohto plánu držali, tak by sme vyhrali. Chyby sme však urobili," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii francúzsky kormidelník.

 

Po prestávke prebral taktovku nad zápasom Watford, v priebehu 15 minút prišli góly Odiona Ighalola a Adlena Guediouru, ktoré rozhodli o tom, že Arsenal si 16. víťazstvo v najstaršej pohárovej súťaži sveta nepripíše. "Sme šťastní. Je to dôležitý míľnik mojej kariéry. Byť v semifinále je skvelým darčekom pre fanúšikov, hráčov a celý klub," vyjadril spokojnosť s výhrou tréner hostí Quique Sanchez Flores.

 

Dva góly momentálne 14. tímu Premier League zmobilizovali "kanonierov", ale zásah striedajúceho Dannyho Wellbecka prišiel až v 88. minúte. Wellbeck mohol byť nakoniec hrdinom zápasu, ale dve minúty pred koncom spálil obrovskú šancu v pokutovom území. "Nemyslím si, že sme si zaslúžili prehrať. Bol to výborný pohárový zápas, súper vyťažil z mála šancí, ktoré mal. V závere ustál tlak, ale mali sme dostatok šancí na to, aby sme tento zápas vyhrali," citoval oficiálny web "gunners" Arsena Wengera, ktorý šetril aj niektorých hráčov pred osemfinálovou odvetou Ligy majstrov 2015/2016. V nej sa proti FC Barcelona budú Londýnčania snažiť v Katalánsku zmazať dvojgólové manko. "Na rozdiel od nás, oni momentálne hrajú tak, ako keby nejaký zlý výsledok nemohol prísť. Máme v stredu šancu ukázať, že dokážeme urobiť aj nemožné," uzavrel Wenger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies