Rekordná Listopadová do semifinále, Nagy zlyhal

NETKY.SK • 2 December 2015, 10:23 • 2 min
Rekordná Listopadová do semifinále, Nagy zlyhal

NETANYA - Úvod majstrovstiev Európy v plávaní v krátkom bazéne v izraelskej Netanyi skvele vyšiel slovenskej ženskej jednotke Kataríne Listopadovej. Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka na stovke znak postúpila zo stredajších rozplavieb do semifinále ako šiesta najrýchlejšia v novom národnom maxime 58,36 s. Iba v polovici novembra v rakúskom Grazi prekonala bradatý rekord Martiny Moravcovej (1:00,29 min) časom 58,89, ktorý teraz ešte zlepšila o vyše pol sekundy.

slovakia

left justify in out

"Určite som spokojná. Bol to prvý ozajstný kontakt s bazénom a vyšlo to výborne. Určite som nečakala, že by to mohlo až takto vypáliť. Súhlasím s tvrdením, že ide o jeden z najrýchlejších bazénov, pocitovo určite. Rada by som postúpila ešte ďalej," povedala Listopadová, ktorá bude podvečer atakovať finálovú osmičku. Karin Tomečková dohmatla rovnako v tretej rozplavbe za 59,72 a figuruje medzi náhradníčkami na 18. pozícii. Ako druhá žena v histórii slovenského plávania finišovala pod jednu minútu. Tretiu Slovenku takisto v tretej rozplavbe Karolínu Hájkovú klasifikovali za 1:00,93 celkovo na 31. mieste.

Richard Nagy pobabral krauliarsku štvorstovku. Držiteľ slovenského rekordu 3:43,51 dohmatol v Netanyii až za 3:45,81, na finále stačilo 3:43,04. "Začal som zle, končil som ešte horšie. Snažil som sa, na tréningu to s časmi vyzeralo dobre, ale teraz som skočil do vody a nič. Od prvého záberu to bolo zlé. Chcel som si zlepšiť osobák, dopadlo to však katastrofálne. Bojoval som s tým, ale nešlo to. Musím sa dať do zajtra dokopy. Veľmi zlý začiatok, dúfam, bude znamenať veľmi dobrý koniec," nádeja sa úradujúci najlepší slovenský plavec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies