Rekordná dražba: Tento malý diamant predali za skoro 20 milónov eur!

NETKY.SK • 8 Október 2013, 06:23 • 2 min
Rekordná dražba: Tento malý diamant predali za skoro 20 milónov eur!

HONGKONG - Biely diamant vo veľkosti malého vajíčka sa predal na dražbe v Hongkongu za 27,3 milióna dolárov (20,11 milióna eur). Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Telefonický záujemca kúpil 118-karátový drahokam z Afriky počas aukcie v noci nadnes. Cena tak prekonala predchádzajúcu rekordnú cenu za biely diamant, ktorý sa v máji vo švajčiarskej Ženeve predal na dražbe aukčnej siene Christie's za 26,7 milióna dolárov (19,67 milióna eur).

Ďalšími vrcholmi dražby v Hongkongu bol 7,6-karátový žiarivý modrý diamant, ktorý sa predal za 125 miliónov hongkonských dolárov (16,1 milióna amerických dolárov/11,86 milióna eur). Oba drahokamy sa predali lacnejšie, než bola ich odhadovaná predajná cena.

Sotheby's a ďalšie dražobné siene uskutočňujú v Hongkongu dvakrát ročne predaj umenia a zberateľsky vzácnych predmetov. Mesto sa stalo jedným z najväčších aukčných centier na svete, vďaka narastajúcemu počtu bohatých zberateľov z pevninskej Číny a ďalších ázijských krajín.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies