Rekordérka Wambachová v decembri ukončí kariéru

NETKY.SK • 28 Október 2015, 10:50 • 2 min
Rekordérka Wambachová v decembri ukončí kariéru

WASHINGTON - Americká futbalistka Abby Wambachová v utorok oznámila, že vo veku 35 rokov ukončí svoju kariéru.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie prišlo krátko po tom, čo americkú ženskú futbalovú reprezentáciu ocenil prezident Barack Obama za zisk titulu na majstrovstvách sveta. Wambachová nastrieľala v 252 medzinárodných štartoch 184 gólov, čo je najviac v mužskej aj ženskej histórii. Americká reprezentantka oficiálne ukončí kariéru koncom roka. Posledný zápas odohrá 16. decembra v New Orleans proti Číne.

 

"Po dlhom uvažovaní a rozhovoroch s priateľmi, spoluhráčkami a trénermi som sa rozhodla, že ukončím svoju futbalovú kariéru," uviedla Wambachová. "V ženskom futbale nás čaká ešte veľa práce. Som však veľmi optimistická ohľadom budúcnosti, keďže sa nám podarilo vyhrať titul."

 

Wambachová reprezentovala USA na štyroch majstrovstvách sveta a na olympiádach v Aténach a v Londýne, kde vybojovala zlato. V Pekingu sa nepredstavila pre zlomenú nohu.

 

"Bola to skvelá jazda a neviem sa dočkať, čo mi prinesie ďalšia kapitola môjho života," dodala tridsaťpäťročná futbalistka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies