Rekordéra Graňáka mrzí tesná prehra: Bolo to veľmi blízko

NETKY.SK • 6 Máj 2018, 07:41 • 2 min
Rekordéra Graňáka mrzí tesná prehra: Bolo to veľmi blízko

KODAŇ - Rekordný zápis Dominika Graňáka do historických štatistík mal trpkú príchuť. Pri 184. štarte v národnom drese, ktorým prekonal Miroslava Šatana, totiž Slováci prišli o tri body v derby s Českom len desať sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

slovakia

left justify in out

Nakoniec získali iba jeden a tak tridsaťštyriročný obranca nemal chuť na oslavy. "Bolo to veľmi blízko, bola to asi ich posledná šanca na strelu. Je to škoda, pretože mať jeden bod a nie tri, to je obrovský rozdiel," povedal po zápase.

 

Slováci sa prezentovali obetavým výkonom v obrane a dobrou efektivitou, keď premenili dve presilovky. Stav 2:1 tak držali až do záveru, pričom odolávali obrovskému tlaku súpera. "Hokej sa hrá na góly a aj naši súperi často dokážu vyhrať podobným štýlom, takže na to by sa nikto nepýtal. V posledných sekundách, keď Polášek takmer stratil puk pred bránkou a predtým mal šancu Cingel, už som si myslel, že to zvládneme. Pozeral som, ako slovenskí fanúšikovia stáli na nohách, no asi som to ešte nemal robiť," pokračoval.

 

Tesná prehra, navyše vo federálnom derby, poriadne zamrzí, no treba sa z nej rýchlo otriasť. "Zajtra nás čaká ďalší zápas a turnaj je stále otvorený. Musíme sa pripraviť," uviedol Graňák, ktorý debutoval v najcennejšom drese pred takmer 15 rokmi proti Ukrajine. "Bolo to na turnaji s olympijským výberom do 23 rokov. Bolo to v Maďarsku a vyhrali sme nad Ukrajinou."

 

Nikdy neváhal pomôcť slovenskému výberu, okrem dvanástich majstrovstiev sveta si zahral aj na olympiáde a množstve ďalších prípravných turnajov, čo svedčí o veľkej oddanosti k najcennejšiemu dresu. Sám Graňák v tomto ohľade však vyzdvihol práve muža, ktorého prekonal. "Pamätám si, čo všetko to obsahuje, tie voľné jari, alebo skôr až letá, ktoré treba obetovať. Ja som s tým nikdy nemal zásadný problém, mňa ten hokej baví a vždy som v reprezentácii hral rád. No keď sa nad tým zamyslím, že ja som hral celú kariéru v Európe a Miro Šatan zvládol ten istý počet zápasov ako hráč NHL, tak to je úplne neuveriteľné."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies