Rekordér v počte gólov za Severné Írsko Healy ukončil kariéru

NETKY.SK • 3 December 2013, 11:44 • 2 min
Rekordér v počte gólov za Severné Írsko Healy ukončil kariéru

LONDÝN - Rekordér v počte gólov za futbalový národný tím Severného Írska David Healy v utorok ukončil aktívnu činnosť. Tridsaťštyriročný útočník skóroval 36-krát v 95 stretnutiach reprezentácie, od konca uplynulej sezóny bol však bez klubu. Naposledy pôsobil v tíme štvrtej najvyššej anglickej súťaže FC Bury.

slovakia

left justify in out

"Nemyslím si, že je to prekvapujúce. Nehrával som ostatných päť mesiacov. Zrazu som si uvedomil, že je čas na nové výzvy. Kariéra je na konci, treba sa posunúť ďalej," uviedol Healy pre BBC Sport. 

Rodák z Killyleaghu vystriedal vo svojej kariére mnoho klubov, v roku 1999 začínal v Manchestri United, neskôr pôsobil v ďalších anglických kluboch Port Vale, Preston North End, Norwich City, Leeds United, Fulham, Sunderland, Ipswich Town, Doncaster Rovers a v tíme škótskeho velikána Glasgow Rangers. 

Jeho najpamätnejším presným zásahom je ten do siete Anglicka z roku 2005 v belfastskom Windsor Parku v kvalifikácii o postup na MS 2006. Preslávil sa tiež hetrikom pri víťazstve 3:2 nad Španielskom v kvalifikácii na ME 2008. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona