Rekordér Mondragon po vyradení Kolumbie ukončil kariéru

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 10:05 • 2 min
Rekordér Mondragon po vyradení Kolumbie ukončil kariéru

BOGOTA - Kolumbijský futbalový brankár Faryd Mondragon ukončil profesionálnu hráčsku kariéru. Stalo sa tak iba pár dní po tom, čo sa stal vo veku 43 rokov a tri dni najstarším futbalistom v histórii MS, ktorý si zahral na finálovom turnaji.

slovakia

left justify in out

"Dnes sa lúčim s aktívnym futbalom s tými najlepšími spomienkami, s úctou a hrdosťou, že som mohol patriť medzi túto skupinu bojovníkov. Šampionát bol mojím posledným vystúpením," uviedol Mondragon vo videozázname, ktorý zverejnil v sobotu na internete. "Los Cafeteros" sa rozlúčili s turnajom v piatok, keď vo štvrťfinále nestačili na domácu Brazíliu (1:2).
      

Brankár sa zapísal do histórie svetových šampionátov, keď v 85. minúte naskočil do zápasu skupinovej fázy proti Japonsku, v ktorom Kolumbia triumfovala 4:1. Zlomil tak dvadsať rokov starý rekord kamerunského útočníka Rogera Millu, ktorý na MS 1994 v USA hral vo veku 42 rokov.
      

"Chcel by som sa poďakovať všetkým fanúšikom, divákom, celej Kolumbii za to, ako ste ma počas mojej 24-ročnej hráčskej kariéry podporovali. Milujem vás," poďakoval sa Mondragon. Ten bol jediným hráčom zo súčasného kádra, ktorý sa predstavil aj na posledných "kolumbijských" MS v roku 1998.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona