Rekordér KHL Moses sníva o šanci v NHL

NETKY.SK • 19 Február 2015, 15:02 • 2 min
Rekordér KHL Moses sníva o šanci v NHL

MOSKVA - Americký útočník Steve Moses chce v lete zabojovať o zmluvu v zámorskej hokejovej NHL.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný krídelník z Jokeritu Helsinki v stredu prekonal strelecký rekord Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), ktorý doteraz držali Marcel Hossa, Pavel Brendl, Jan Marek a Sergej Moziakin. Moses v súboji proti Atlantu Mytišči dosiahol svoj 36. presný zásah v sezóne a o jeden gól prevýšil doterajšie maximum spomenutého kvarteta. "Hovoril som o tom ešte pri príchode do Európy v lete 2012. Raz by som chcel vyskúšať porovnať svoje schopnosti s ďalšími hráčmi v NHL. Musí však do seba zapadnúť veľa faktorov. Teraz sa touto otázkou príliš nezaoberám," povedal v rozhovore pre Championat.com Steve Moses a doplnil: "Veľký problém je moja výška, manažérom klubov NHL sa nepozdáva mojich 176 centimetrov. Je to pre nich málo. Stále sa však snažím zlepšovať a ukázať, že dokážem hrať na vysokej úrovni. Zo svojej strany som urobil všetko, teraz je ťah na kluboch z NHL."

 

Moses hrá prvý rok v KHL a pravdepodobne sa stane najlepším strelcom základnej časti. V tejto sezóne dosiahol už 57 bodov (36+21). V Jokerite pôsobí Američan od sezóny 2012/2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona