Rekord spoločnosti Xiaomi! Dokáže nabiť telefón za 8 minút

NETKY.SK • 4 Jún 2021, 13:14 • 2 min
Rekord spoločnosti Xiaomi! Dokáže nabiť telefón za 8 minút

Čínska firma Xiaomi predstavila svoje rekordne rýchle 200-Wattové nabíjanie HyperCharge.

slovakia

left justify in out

Technológiu Xiaomi ukázala na smartfóne Mi 11 Pro. Nabíjanie je možné bezdrôtovo i prostredníctvom káblu.  Firma sa pochválila prototypným extrémne rýchlym nabíjaním smartfónu Mi 11 Pro. Namiesto 40 či 50 Wattovej nabíjačky ho upravila tak, aby zvládol aj ultrarýchle 200-Wattové nabíjanie.

 

 

Zverejnila video predvádzajúce túto novú technológiu. Spoločnosť má totiž v pláne zdieľať novinky na Twitteri. Nahrala video o novom Xiaomi Mi 11 Pro s kapacitou batérie 4 000 mAh na káblovom nabíjacom doku, ktorý dokázal nabiť až 10 percent batérie za iba 44 sekúnd , 50 percent za tri minúty a celých 100 percent len ​​za osem minút. 

 

Prečítajte si: Technológie môžu v blízkej budúcnosti pomôcť komunikácii medzi ľuďmi v rôznych jazykoch

 

Výkon, o ktorom spoločnosť Xiaomi hovorí, že je novým svetovým rekordom, možno dosiahnuť novým 200 W systémom rýchleho nabíjania. Spoločnosť tiež vyvinula jeho bezdrôtovú verziu, ktorá posúva výkon 150 W a poskytuje úplné nabitie iba za 15 minút.

 

Nie je to prvýkrát, čo sa čínska firma ponorila hlboko do technológie rýchleho nabíjania. Pred dvoma rokmi predstavila 100W systém, ktorý dokázal úplne nabiť batériu s kapacitou 4 000 mAh za 17 minút, minulý rok uviedla Mi 10 Ultra, ktorý sa dokáže prostredníctvom 120 W nabíjačky nabiť na 100 percent svojej 4 500 mAh batérie len za 23 minút.

 

Mohlo by vás zaujímať: Firma Apple uviedla na trh dlho očakávanú funkciu ochrany súkromia pre iOS

 

Nevyriešená otázka?

Mnohých určite zaujíma, aký dopad má takéto rýchle nabíjanie na batériu, ktorá by sa tak mohla nadmerne prehrievať. Tým by mohla byť skrátená jej životnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona