Rekonvalescent Ďuriš sa pred ME zrejme ešte rozohrá v Plzni

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 16:05 • 2 min
Rekonvalescent Ďuriš sa pred ME zrejme ešte rozohrá v Plzni

PLZEŇ - Slovenský futbalový reprezentant v službách českého FC Viktoria Plzeň Michal Ďuriš by v závere tejto sezóny po zranení členka ešte mal zasiahnuť do duelov v rámci tamojšej najvyššej súťaže Synot ligy 2015/16.

slovakia

left justify in out

"Michal absolvuje dôkladnú rekonvalescenciu pod dohľadom lekárov a fyzioterapeutov FC Viktoria Plzeň, ktorí robia maximum pre jeho rýchly návrat na ihrisko. Je veľmi pravdepodobné, že do konca ligového ročníka sa Michal vráti do súťažných zápasov," uviedol pre agentúru SITA hovorca FC Viktoria Pavel Pillár. Tieto správy sú pozitívne aj pre trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka v súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla). Ďuriš v najcennejšom drese zatiaľ nastúpil 23-krát a strelil tri góly.

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ si privodil indispozíciu 2. apríla v domácom dueli s Vysočinou Jihlava (2:0), keď po jednom zo súbojov nešťastne dopadol na ľavú nohu a zo štadióna ho previezli do nemocnice s podozrením na fraktúru. Následné vyšetrenia však vylúčili obavy zo zlomeniny a aj roztrhnutie väzov.

Ďuriš bol pred poranením členka v tejto sezóne veľkou oporou českého klubu. Rodák z Uherského Hradišťa je s 15 gólmi spoločne s Davidom Lafatom zo Sparty Praha najlepším strelcom Synot ligy 2015/2016. Plzeň je päť kôl pred koncom lídrom súťaže. Jediným konkurentom v boji o titul je pre úradujúceho českého šampióna Sparta Praha, ktorá má o osem bodov menej a v nedeľu na domácej pôde tiež zrejme poslednú šancu na zachovanie reálnych majstrovských nádejí - len v prípade víťazstva nad "viktoriánmi". Či Ďuriš zasiahne už aj do súboja na Letnej, nevedno.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies