Rekonvalescencia Petra Velitsa ide po operácii podľa plánov

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 16:33 • 2 min
Rekonvalescencia Petra Velitsa ide po operácii podľa plánov

BRATISLAVA - Zotavovanie cyklistu Petra Velitsa po operácii artérie ľavej nohy je uspokojivé, lekári sú spokojní s jej vývojom. Člen tímu BMC Racing sa zákroku podrobil 2. apríla v Londýne, pre zdravotné komplikácie musí vynechať jarnú časť sezóny a nepôjde ani na Tour de France.

slovakia

left justify in out

Pri operačnom zákroku mu lekári upravili artériu. "Uvidíme, ako to bude vyzerať o štyri týždne, keď pôjdem na kontrolu. Ak by boli problémy, prejavili by sa však už teraz. Vyzerá, že som na dobrej ceste zotaviť sa. Potrvá ešte pár týždňov, kým začnem jazdiť a rozmýšľať o tom, ako sa vrátim do formy,“ uviedol Peter Velits.

 

Už po odstúpení z marcových pretekov Paríž - Nice hovoril jazdec tímu BMC, že po zákroku sa najskôr posadí na bicykel po šiestich týždňoch. Nič sa na tom nemení ani počas rekonvalescencie. Reálne to vyzerá na návrat na júlových pretekoch Okolo Rakúska. "Takto sme si to naplánovali aj s tímom. Zvažujem aj účasť na majstrovstvách Slovenska v Žiline, ktoré sú koncom júna. Neviem, či by bolo ísť dobré ako prvé hneď časovku, aj keď v nej obhajujem titul. V časovkárskej polohe bola noha najviac namáhaná. Definitívne plány budem vedieť až neskôr aj podľa pocitov na tréningoch. Som rád, že v tíme na mňa nevyvíjajú tlak, aby som sa vrátil čo najskôr. Vidia, že operácia nebola jednoduchá, všetko potrebuje čas,“ doplnil Peter Velits.

 

Púchovčan má počas rekonvalescencie dostatok času a môže sa venovať iným záležitostiam, ktoré počas cyklistickej sezóny nestíha. "Nenudím sa. Strávim oveľa viac času s rodinou či priateľkou,“ tvrdí cyklista BMC.
Na cyklistiku nezaneviera ani počas súťažnej pauzy. V minulých dňoch pozorne sledoval klasiky Okolo Flámska či Paríž - Roubaix. Prvú ešte v Londýne v počítači pri zotavovaní sa po operácii, druhú už doma pred televíznou obrazovkou. "Roubaix je moja srdcovka a raz by som tam rád opäť štartoval. Človeku chýba pohyb. Najmä v týchto dňoch, keď sa príroda preberá a je vonku pekne, tak ma to láka na bicykel. Musím len čakať,“ hovorí Peter Velits, ktorého brat Martin si nedávno zlomil kľúčnu kosť. Počas tohto týždňa mu vyberú stehy z operácie a mal by začať aj s tréningom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies