Rekonštrukcia železničnej trate na juhu prebieha podľa plánu

NETKY.SK • 26 Október 2011, 22:06 • 2 min
Rekonštrukcia železničnej trate na juhu prebieha podľa plánu

Rekonštrukcia železničnej trate na juhu prebieha podľa plánu

slovakia

left justify in out

img

Rekonštrukcia úseku železničnej trate v úseku Bratislava - Podunajské Biskupice - Dunajská Streda a výstavba nástupišťa v Kvetoslavove prebieha podľa plánu a 5. decembra po koľajniciach bude obnovená na tomto úseku osobná i nákladná doprava. Potvrdil pre TASR štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Arpád Érsek.
"Priebeh rekonštrukčných prác a výstavbu pravidelne kontrolujeme. Koľaje medzi Bratislavou a Dunajskou Stredou boli vo veľmi zlom stave, nevyhoveli dnešným parametrom, obnova bola nevyhnutná," konštatoval Érsek s tým, že odmieta špekulácie, že rekonštrukčné práce súvisia s plánovaným poskytnutím služby novému prepravcovi RegioJet na trase Bratislava - Komárno, ktorý začne v marci budúceho roka prevádzkovať osobné rýchlostné vlaky po tejto trati. "Spomínaný železničný úsek patrí k najvyťaženejším na Slovensku, v tejto oblasti sa zvýšila osobná i nákladná preprava, ktorá za posledných päť rokov rastie medziročne o 20 %. Prakticky jedinou investíciou, ktorá priamo súvisí s osobnou dopravou, je výstavba perónov.
Podľa slov štátneho tajomníka po skončení rekonštrukcie sa rozšíri aj priepustnosť pre nákladnú dopravu na Žitnom ostrove. "V Kvetoslavove sa robí dlhá predjazdná koľaj a v Dunajskej Strede sa prerába manipulačná koľaj na dopravnú," povedal.
Počas rekonštrukcie železničnej trate vlaky nahradzujú autobusy. Železnice SR financujú rekonštrukciu trate z vlastných zdrojov, celkové náklady sú 10.850.023 eur bez DPH.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies