Rekonštrukciu mosta cez Ružín vyhrala firma Strabag

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 15:00 • 2 min
Rekonštrukciu mosta cez Ružín vyhrala firma Strabag

KOŠICE – Verejné obstarávanie na rekonštrukciu mosta cez Ružínsku priehradu je ukončené a spomedzi troch uchádzačov bola úspešná bratislavská firma Strabag, s.r.o.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala agentúru SITA Katarína Jantošovičová z Košického samosprávneho kraja, Strabag dal ponuku, že rekonštrukciu urobí za 1 651 200 eur s DPH. Víťazná firma sa zaviazala, že svojím alternatívnym riešením ukončí stavebné práce za päť mesiacov.

Do verejného obstarávania sa zapojili tri firmy. Okrem spoločnosti Strabag to bola EUROVIA, ktorá chcela urobiť rekonštrukciu za 3 013 130 eur s DPH a Inžinierske stavby, a.s., chceli 3 032 806 eur s DPH. Obstarávateľ dnes zaslal uchádzačom výsledok vyhodnotenia ponúk elektronicky a následne poštou. O víťazovi rozhodla odborná komisia menovaná na vyhodnotenie ponúk.

Verejný obstarávateľ - Správa ciest Košického samosprávneho kraja - môže uzavrieť zmluvu s úspešným uchádzačom najskôr šestnásty deň odo dňa odoslania informácie o výsledku vyhodnotenia ponúk, teda 26. júna.

Jantošovičová informovala, že predložená cenová ponuka po vyhodnotení splnila podmienky účasti vo verejnom obstarávaní, ako aj požiadavky na predmet zákazky. Súčasne cena predmetu zákazky nie je v rozpore s finančnými možnosťami verejného obstarávateľa. Uchádzač vyhlásil, že je viazaný návrhom svojho variantného riešenia a zodpovedá za jeho realizovateľnosť, v rozsahu stavebných prác pre zabezpečenie neobmedzenej prevádzkyschopnosti, funkčnosti a bezpečnosti rekonštruovanej mostnej konštrukcie na ďalšie obdobie.

Most na ceste cez Ružín mal 50 rokov a zabezpečoval cestnú dopravu z Košíc smerom do obce Opátka, smerom do Gelnice a ďalších obcí Hnileckej doliny, ako aj Spiša. Statik vzhľadom na havarijný stav mosta odporučil, aby bola premávka cez most pre havarijný stav uzavretá od 24. decembra minulého roku. Odvtedy je cestná osobná a nákladná doprava vedená po obchádzkových trasách, čo komplikuje život tisíckam obyvateľov v tomto regióne. Náklady na opravu mosta podľa odhadov sa budú pohybovať okolo osem miliónov eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies