Rekonštrukcia vedenia medzi elektrárňami Hričov a Mikšová postihne 1200 domácností

NETKY.SK • 7 September 2017, 15:54 • 2 min
Rekonštrukcia vedenia medzi elektrárňami Hričov a Mikšová postihne 1200 domácností

BYTČA – Prerušenie dodávky elektrickej energie z dôvodu rekonštrukcie vedenia s napätím 110.000 voltov, ktoré spája vodné elektrárne Hričov a Mikšová, čaká v dňoch 11.9. - 13.9.2017 takmer 1200 domácností v Predmieri, Súľove-Hradnej, Jablonovom, Vrchteplej a Bytči. Informoval hovorca Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie (SSE-D), a. s., Miroslav Gejdoš.

slovakia

left justify in out

Doplnil, že plánované odstávky elektriny začnú každý deň o 7. hodine a potrvajú najdlhšie do 19.30 h. "Správca vedenia SSE-D vymení počas spomínaných dní zemné lano na stožiaroch vedenia. Poslúži na prenos dát cez optickú sieť a zároveň ako bleskozvod sústavy. Lano je rozdelené na úseky, pričom každý má zhruba tri kilometre. Na takúto vzdialenosť pripadá najmenej desať stožiarov. Počas rekonštrukcie musia elektrikári z bezpečnostných dôvodov vypnúť na danom území všetky elektrické vedenia," uviedol Gejdoš.

 

V súvislosti s prácami došlo podľa neho za posledné týždne v okolitých obciach už k niekoľkým plánovaným odstávkam. "Keďže SSE-D chce ukončiť rekonštrukciu 25. októbra, tá najbližšia ešte nebude posledná. Distribútor chystá dovtedy odstávky každý týždeň od pondelka do stredy s výnimkou posledného septembrového a prvého októbrového týždňa. Mali by s tým počítať obyvatelia Hlbokého nad Váhom a Dolného Hričova, konkrétne časti Peklina. Zoznam dotknutých adries a konkrétny čas môžu nájsť na internetových stránkach obcí, prípadne sa môžu informovať na príslušnom obecnom úrade," dodal hovorca SSE-D.

 

"Naši pracovníci vynaložia maximálne úsilie, aby dodávku elektriny obnovili čo najskôr. Ak sa nestane nič nepredvídateľné, môže to byť skôr ako v avizovanom čase. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a náležitú prípravu na odstávku," zdôraznil Gejdoš.

 

Upozornil, že každý odberateľ elektriny, ktorý chce byť dopredu informovaný o plánovaných odstávkach, sa môže zaregistrovať na internetovej stránke distribučnej spoločnosti www.sse-d.sk v sekcii Webkontakty.

 

"Vďaka tejto službe ho bude SSE-D kontaktovať vždy s dostatočným predstihom, aby sa mohol na odstávku pripraviť a predísť nečakaným komplikáciám alebo škodám," uzavrel hovorca SSE-D.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies