Rekonštrukcia cesty pri Polomke bude stáť 9 mil. eur

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 14:49 • 2 min
Rekonštrukcia cesty pri Polomke bude stáť 9 mil. eur

BRATISLAVA - Rekonštrukcia cesty I/66 pri Polomke v dĺžke 4,3 kilometra v okrese Brezno bude stáť zhruba 7,85 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 8,98 mil. eru vrátane dane.

slovakia

left justify in out

Predpokladaná cena prác bola takmer 9,27 mil. eur bez dane. Ako vyplýva z výsledku novej užšej súťaže, Slovenská správa ciest vybrala za zhotoviteľa slovensko-české združenie firiem SLOV-VIA, s.r.o. Poprad (vedúci člen), Kareta, s.r.o. Bruntál a Firesta - Fišer, rekonstrukce, stavby, s.r.o. Brno spomedzi ponúk deviatich uchádzčov.

 

"Odovzdanie staveniska je uvažované v termíne 27. marca," informovala agentúru SITA hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová. Projekt bude financovaný s využitím zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez Operačný program Doprava. V čase zverejnenia tendra vlani vo februári boli práce plánované na 510 dní, teda sedemnásť mesiacov. 

 

Vláda na výjazdovom rokovaní v Banskej Bystrici 25. februára ministrovi dopravy Jánovi Počiatkovi okrem iného uložila, aby zabezpečil začatie rekonštrukcie cesty pri Polomke do 31. marca. Do konca tohto mesiaca by sa mala začať aj prvá etapa stavby obchvatu Brezna na ceste I/66 a rekonštrukcia na ceste I/50 v Ružovej osade. 

 

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest I. triedy, jej generálne riaditeľstvo je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies