Reklama 4ky nie je v rozpore s Etickým kódexom

NETKY.SK • 23 November 2015, 12:15 • 2 min
Reklama 4ky nie je v rozpore s Etickým kódexom

BRATISLAVA - Reklama 4ky nie je v rozpore s Etickým kódexom reklamnej praxe a neobsahuje klamlivé údaje. Rozhodla o tom Rada pre reklamu (RPR) a zamietla podanie O2 Slovakia, ktorá napadla prebiehajúcu kampaň štvrtého mobilného operátora.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť O2 Slovakia napadla konkurenta za tvrdenie „Dobite a užívajte si kredit, ktorý už viac neprepadne“. Podľa nej malo ísť o klamlivú reklamu. Rada toto tvrdenie odmietla a rozhodla v prospech spoločnosti SWAN.

 

4ka je nový slovenský mobilný operátor, ktorý vznikol spojením dvoch spoločností - SWAN, a. s., a Slovenská pošta, a. s.

 

„Naši zákazníci si kredit dobíjajú a môžu ho využívať počas nasledujúcich 16 mesiacov. V prípade, ak si kredit nabijú, táto lehota sa vždy predlžuje na 16 mesiacov. Čerpať ho môže na jednotlivé služby počas celého trvania tohto obdobia. Zákazník môže zároveň využiť službu Prenos kreditu a preniesť bezplatne kredit svojim známym. Po uplynutí 16-mesačnej lehoty je zákazník oprávnený požiadať nás o vrátenie kreditu, ktorý v rámci platnosti a účinnosti nevyčerpal, a spoločnosť je povinná mu tento vrátiť. Tvrdenie, že dobitý kredit neprepadáva, je teda pravdivé,“ hovorí riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb SWAN, a. s., Peter Helexa.

 

Podľa nálezu, ktorý dnes RPR doručila spoločnosti SWAN, arbitrážna komisia Rady zistila, že operátor na podmienky svojej ponuky zákazníkov upozorňuje zrozumiteľne a venoval komunikácii dostatočnú pozornosť. „Podmienky ponuky nie sú komunikované nezrozumiteľne ani viacvýznamovo, ale sprostredkúvajú jasnú a zrozumiteľnú informáciu, ktorá je v súlade s tvrdením, voči ktorému namieta sťažovateľ,“ uviedla predsedníčka komisie Mária Tóthová Šimčáková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies