Réka predstavila singel Tak príď aj s videoklipom

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 13:07 • 2 min
Réka predstavila singel Tak príď aj s videoklipom

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Réka zverejnila v pondelok nový singel s názvom Tak príď. Interpretka, ktorá sa do povedomia verejnosti dostala vďaka účinkovaniu v súťaži Česko Slovenská SuperStar v roku 2015, k nemu zároveň ponúkla aj videoklip. Priaznivci mladej speváčky si ho môžu pozrieť prostredníctvom služby YouTube, kde je dostupný taktiež od pondelka.

slovakia

left justify in out

Skladba Tak príď je po takmer ročnej prestávke ďalšou ukážkou z Rékinej tvorby. Novinka vznikla v Randal Group Production pod taktovkou hudobníka Zoliho Tótha. Hudbu zložil speváčkin brat Tamás Balla, pričom súrodenci spoločne napísali text. Produkciu si zobral na starosť Matúš Ferko.

 

 "Brat Tamás Balla zložil pieseň so silnou atmosférou, ktorú Matúš Ferko veľmi dobre vycítil a zhudobnil, takže som im obom vďačná. Tamás bol v čase tvorby piesne v Los Angeles. Keď mi Matúš prvý raz pustil nahrávku, zostala som zaskočená ako krásne, s rovnakou emóciou znie v jeho prevedení. Bolo to akoby som počula brata, ktorého som už pol roka nevidela," priblížila interpretka, ktorá má na konte tiež debutový singel Snívaj.

 

"Táto pieseň je pre mňa takou hlbokou výpoveďou. Keď mi ju prvýkrát zahral môj brat doma v obývačke na našom klavíri, mala som zimomriavky a slzy v očiach. A to ešte nebol ani hotový text. Tá pieseň vo mne niečo zanechala a vedela som, že ju raz chcem nahrať," doplnila.  

 



Ako tiež rodáčka z Bratislavy prezradila, skladba Tak príď sa výrazne líši od svojho predchodcu. "Táto pieseň je úplne iná ako Snívaj. Tak príď je smutnejšia a taká skutočnejšia a hudobne plnšia. Veľa ľudí reaguje na smutné piesne negatívne, myslia si, že tým chce spevák ľudí rozplakať. Život nie je len o šťastí a smútku, ale práve o striedaní pozitívnych a negatívnych období, ktoré musí nejak zvládať. Často je práve hudba tá, čo nás nejak posilní v akomkoľvek smere. Ja som odjakživa snívala o tvorbe, ktorú ľudia budú počúvať v istých životných etapách, tak, ako som zvykla ja vo svojej detskej izbe," uviedla Réka, ktoré v novinke spieva najmä o tom, čím si sama prešla.

 

"Pieseň je o tých momentoch tesne po rozchode, po ktorom si nie ste celkom istý, či to bol ten správny krok. Síce som momentálne šťastne zadaná, pred pár rokmi som zažila jednu veľmi krátku, no zato hlbokú a intenzívnu lásku. Verím, že veľa žien aj mužov si prešlo podobným obdobím a dúfam, že niektorým z nich možno pieseň pomôže precítiť tie pocity a pohnúť sa ďalej alebo aj späť, ak cítia, že je to správne," dodala na záver. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona