Režijný debut Angeliny Jolieovej o vojne v Bosne bude mať premiéru v decembri

NETKY.SK • 18 Máj 2011, 07:37 • 2 min
Režijný debut Angeliny Jolieovej o vojne v Bosne bude mať premiéru v decembri

Režijný debut Angeliny Jolieovej o vojne v Bosne bude mať premiéru v decembri

slovakia

left justify in out

img

Režijný debut americkej herečky Angeliny Jolieovej - kontroverzný film z čias bosnianskej vojny - už má názov aj termín premiéry. Oznámila to agentúra Reuters.
      Film In the Land of Blood and Honey (V krajine krvi a medu) bude mať americkú premiéru 23. decembra, teda práve včas, aby stihol prípadnú nomináciu na Oscara.
      "Dej filmu sa odohráva v časoch bosnianskej vojny, ale je tiež univerzálny. Chcela som vyrozprávať príbeh o tom, ako život vo vojne hlboko ovplyvňuje ľudské vzťahy a konanie," uviedla vo vyhlásení Jolieová, ktorá pôsobí aj ako veľvyslankyňa dobrej vôle OSN.
      Jolieová, tiež autorka scenára, vlani film opísala ako príbeh lásky medzi srbským mužom a bosnianskou ženou pred balkánskym konfliktom z rokov 1992-95, ktorý si vyžiadal 100.000 mŕtvych.
      Dielo však v Bosne vyvolalo rozporuplné reakcie. Niektoré ženy, ktoré sa stali obeťami sexuálneho násilia, mali výhrady voči niektorým scénam. Bosnianske úrady následne zrušili povolenie nakrúcať. Určité scény preto museli namiesto Sarajeva nakrútiť v Budapešti. Jolieová požiadala obyvateľov Bosny, aby si najprv pozreli dokončený film a potom ho hodnotili.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona