Rehoľná sestra musí pre politické aktivity opustiť Filipíny

NETKY.SK • 25 Apríl 2018, 08:02 • 2 min
Rehoľná sestra musí pre politické aktivity opustiť Filipíny

CANBERRA - Filipíny v stredu zrušili víza austrálskej rehoľnej sestre. Spravili tak pre jej politické aktivity, pričom krajinu musí opustiť do 30 dní.

slovakia

left justify in out

Prezident Rodrigo Duterte nariadil vyšetrovanie 71-ročnej sestry Patricie Fox, ktorú označil za nežiaducu cudzinku. Imigračná komisia napokon zrušila jej víza za "účasť v partizánskych politických aktivitách". "Prišli sme na to, že sa zapojila do aktivít, ktoré nesúvisia s podmienkami udelenia jej víz," dodala členka komisie Jaime Morente s tým, že Fox mohla vykonávať len činnosť spojenú s misiami.

Rehoľníčka žila na Filipínach takmer 30 rokov, pôsobila tam ako koordinátorka filipínskej kongregácie rímskokatolíckych sestier Notre Dame de Sion. Uviedla, že ju rozhodnutie úradov veľmi prekvapilo, keďže sa o ňom dozvedela prostredníctvom médií. "Ako kresťanka verím, že našou misiou je, aby božie kráľovstvo nastalo tu a teraz. Nemohla som si pomôcť, ale zapojila som sa do projektov, ako školenie v ekologickom poľnohospodárstve, zvýšenie životnej úrovne farmárov, ale tiež do obhajoby ich práv na pôdu, živobytie, mier a bezpečnosť, všetky univerzálne ľudské práva, ktoré cirkev považuje za súčasť svojej misie," povedala rehoľníčka. "Vyzerá to tak, že som sa preto dostala do konfliktu v filipínskou vládou. Dúfam však, že dostanem šancu vysvetliť, ako vnímam moju misiu ako rehoľná sestra a možno si svoje rozhodnutie znova premyslia," vyhlásila.

Fox takisto prezradila, že ju minulý týždeň eskortovali z jej domu a takmer 24 hodín ju zadržiavali na imigračnom úrade v Manile. V minulosti sa zúčastnila na zhromaždeniach, počas ktorých požadovali prepustenie politických väzňov a dodržiavanie ľudských práv. "Podľa mňa je súčasťou mojej misie katolíckej sestry stáť po boku tých, ktorých ľudské práva sú porušené, po boku tých, ktorí prosia o pomoc," povedala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies