Rehák Štefečeková sa stala líderkou európskeho i svetového rebríčka

NETKY.SK • 2 Október 2018, 12:01 • 2 min
Rehák Štefečeková sa stala líderkou európskeho i svetového rebríčka

BRATISLAVA - Úspešné účinkovanie slovenských strelcov na septembrových majstrovstvách sveta v kórejskom Čchangwone sa odzrkadlilo aj v najnovšom vydaní svetových rebríčkov Medzinárodnej federácie športovej streľby (ISSF), v ktorých sa trojica členov ŠCP Bratislava nachádza v top 5.

slovakia

left justify in out

Zuzana Rehák Štefečeková je ako úradujúca svetová šampiónka v trape žien líderkou poradia vo svojej disciplíne, keď sa na čelo vyšvihla z 13. priečky. Vicemajster sveta v trape mužov Erik Varga figuruje po poslednom tohtoročnom vrcholnom podujatí na 2. pozícii (v predchádzajúcom vydaní renkingu bol až 42., pozn.), pred ním je len jeho španielsky premožiteľ z Čchangwonu Alberto Fernández.

Európska šampiónka z augustových majstrovstiev Európy v rakúskom Leobersdorfe Danka Barteková, ktorej na MS tesne unikla medaila (4.), je k 1. októbru 2018 v skeete žien piata za triom Američaniek (Rhodová, Connorová, Englishová) a Britkou Amber Hillovou. "S piatym miestom vo svetovom rebríčku sa celkom dobre ukončuje sezóna," poznamenala Barteková k umiestneniu na svojom facebookovom profile.

V rebríčku Európskej streleckej konfederácie (ESC) sú na tom Slováci ešte lepšie. Rehák Štefečeková a D. Barteková sú aktuálne kontinentálne jednotky. E. Varga kopíruje svoje postavenie z renkingu ISSF, pred ním je len spomenutý Fernández. Ďalší slovenský trapista Marián Kovačócy figuruje k 1. 10. na 14. stupienku. Najlepší zo slovenských pištoliarov vo vzduchovke Juraj Tužinský klesol na 12. post. Do prvej dvadsiatky v ľubovoľnej malokalibrove 3x40 prenikol nádejný puškár Matej Medveď (18.).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona