Rehák Štefečeková a Sýkorová obhájili tituly na majstrovstvá Slovenska

NETKY.SK • 24 September 2018, 14:30 • 2 min
Rehák Štefečeková a Sýkorová obhájili tituly na majstrovstvá Slovenska

TRNAVA - Po majstrovstvách Európy v rakúskom Leobersdorfe a svetovom šampionáte v kórejskom Čchangwone absolvovali brokári aj vrchol domácej sezóny. Počas víkendu sa v Trnave uskutočnili majstrovstvá Slovenska v brokových disciplínach, z ktorých si v seniorských kategóriách odniesli tituly Hubert Andrzej Olejnik, Zuzana Rehák Štefečeková (trap) a Dominik Lauko, Veronika Sýkorová (skeet).

slovakia

left justify in out

Majstrom SR v trape mužov sa stal v nedeľu stal H. A. Olejnik. Bronzový medailista z dvojitého trapu na nedávnych MS zvíťazil pred kolegami z bratislavského ŠCP Mariánom Kovačócym a Michalom Slamkom. Obhajca Vojtech Varga skončil v dvojdňovej súťaži štvrtý. Kovačócy opäť vyhral kvalifikačnú časť, vďaka čomu triumfoval aj v rámci otvorených M-SR. Kategóriu juniorov znovu ovládol Marian Petráš, z kadetov bol najlepší takisto ako vlani Alex Krajmer.

Rehák Štefečeková potvrdila pozíciu suverénnej domácej jednotky a zopakovala si prvenstvo v trape žien. Po nedávnom zisku zlata na MS si najlepšie počínala v súťaži trapistiek v rámci národného šampionátu i otvorených M-SR. Titul získala pred reprezentačnými kolegyňami Veronikou Vargovou a Luciou Boorovou. Medzi kadetkami triumfovala Nikola Molnárová.

V skeete sa na trnavskej strelnici Štrky v rámci slovenského šampionátu radoval mladý Dominik Lauko (ŠCP Bratislava), ktorý nadviazal na svoj lanský juniorský titul, pred Oliverom Pistovčákom (ŠKP Trnava) a obhajcom Štefanom Zemko (ŠCP Bratislava). V súťaži juniorov si víťazstvo vystrieľal Šimon Uhlík (ŠKP Bratislava). Pistovčák sa vďaka najlepšiemu kvalifikačnému výkonu stal víťazom otvorených M-SR v skeete.

Sýkorová z trnavského ŠKP si druhý titul v skeete žien vybojovala v dodatočnom k.o. rozstrele s Andreou Stranovskou, bronz získala ďalšia členka ŠCP Lucia Kopčanová, čím sa zopakovalo poradie na pódiu spred roka. V kategórii kadetiek bola prvá Dominika Sollárová a v dorastenkách Adela Supeková. Sýkorová pri absencii Danky Bartekovej už druhý rok za sebou (D. Barteková mala na M-SR sériu triumfov trvajúcu od roku 2000 do roku 2013 a po neúčasti v roku 2014 pokračujúcu v rokoch 2015, 2016, pozn.) zvíťazila aj v rámci otvorených M-SR.

Od roku 2008 len štvrtýkrát (2014, 2015, 2017, 2018) nepribudli na listinu víťaziek národného šampionátu súčasne obe hlavné adeptky v kategórii žien v disciplínach skeet, resp. trap Barteková - Rehák Štefečeková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona