Regulačný úrad: Nový operátor SWAN splnil podmienku začať používať frekvencie

NETKY.SK • 5 November 2014, 12:47 • 2 min
Regulačný úrad: Nový operátor SWAN splnil podmienku začať používať frekvencie

BRATISLAVA - Štvrtý mobilný operátor na Slovensku, firma SWAN, splnila podmienku a v termíne do šiestich mesiacov odo dňa nadobudnutia právoplatnosti povolenia začala používať získané frekvencie v pásme 1800 MHz.

slovakia

left justify in out

Preukázala to kontrola Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) v termíne, kedy mal operátor najneskôr začať používať pridelené frekvencie. Informoval o tom hovorca úradu Roman Vavro.
     

"Regulačný úrad postupoval rovnako ako v minulosti, keď vykonával fyzické kontroly na staniciach mobilných sietí operátorov. Pri kontrole bolo uskutočnené dátové pripojenie do siete operátora. RÚ zároveň zistil, že v čase kontroly stanice používali frekvencie v súlade s povolením," priblížil Vavro.
     

V tejto súvislosti zároveň úrad na základe žiadosti poslal ďalšiemu operátorovi, spoločnosti Orange Slovensko vysvetlenie, aký je jeho regulačný prístup pri posudzovaní splnenia povinnosti používania frekvencií. "Regulačný prístup RÚ bol v minulosti aj v súčasnosti rovnaký pri kontrolách u Orange a u ostatných operátorov," zdôraznil Vavro.
     

Úrad podľa neho vo svojom prístupe vychádza zo zákona o elektronických komunikáciách, právoplatného individuálneho povolenia a z doterajšej praxe. Všetci mobilní operátori majú vo svojom povolení stanovenú povinnosť začať používať pridelené frekvencie do šiestich mesiacov odo dňa nadobudnutia jeho právoplatnosti, pripomenul hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies