Regulačné úrady EÚ: Google musí ponúknuť ďalšie ústupky

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 15:11 • 2 min
Regulačné úrady EÚ: Google musí ponúknuť ďalšie ústupky

BRUSEL - Regulačné úrady Európskej únie budú pravdepodobne požadovať ďalšie ústupky od spoločnosti Google, pokiaľ má Európska komisia po troch rokoch ukončiť vyšetrovanie údajného zneužívania pozície na trhu internetových vyhľadávacích služieb.

slovakia

left justify in out

Pravdepodobnosť, že komisia po vyhodnotení ohlasov od konkurencie vyzve Google na vylepšenie ponuky, je "stopercentná" povedal v utorok v Európskom parlamente (EP) európsky komisár pre hospodársku súťaž Joaquín Almunia. 

Európska komisia minulý mesiac vyzvala konkurentov spoločnosti Google, aby sa vyjadrili k návrhom, ktoré predložil americký internetový gigant v snahe ukončiť vyšetrovanie. Sťažovatelia dostali na zaujatie stanoviska jeden mesiac. Európske regulačné úrady začali vyšetrovať Google v novembri 2010 na základe podnetu konkurentov, vrátane technologického gigantu Microsoft, ktorí firmu obvinili zo zneužívania dominantnej pozície v oblasti vyhľadávania na internete. 

Predmetom vyšetrovania komisie boli podozrenia, že internetový prehliadač Google môže zvýhodňovať iné služby tejto spoločnosti alebo kopírovať materiály z iných stránok bez povolenia autora. V návrhoch pre EK sa Google okrem iného zaviazal, že vo výsledkoch vyhľadávania oddelí svoje služby od produktov konkurencie a poskytne odkazy na aspoň tri konkurenčné vyhľadávače.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona