Regrutácia bude postupne obnovená už v tomto roku

NETKY.SK • 14 Október 2010, 11:36 • 2 min
Regrutácia bude postupne obnovená už v tomto roku

Regrutácia bude postupne obnovená už v tomto roku

slovakia

left justify in out

img

Regrutácia uchádzačov o službu v Ozbrojených silách (OS) SR bude postupne obnovená už v tomto roku. V exkluzívnom rozhovore pre TASR to uviedol minister obrany SR Ľubomír Galko (SaS). "V poslednom nástupnom októbrovom termíne predpokladáme výrazný nárast počtu prijatých uchádzačov. Z Akadémie OS bude prijatých 100 absolventov hodnosti poručík a v tomto roku predpokladáme aj regrutáciu približne 300 nových vojakov," priblížil minister.
      Počet regrutovaných záujemcov bude podľa jeho slov úzko spojený s počtom prepustených. "Čiže prijať je možné len toľko príslušníkov, koľko bolo z OS aj prepustených, alebo menej," vysvetlil šéf rezortu obrany. Na základe reálneho vývoja odchodovosti z OS sa tiež dá predpokladať, že v roku 2011 prijme armáda asi 550 až 600 nových profesionálnych vojakov. "To všetko však bude závisieť od aktuálnych štruktúr OS SR," zdôraznil Galko.       Dôvodom pozastavenia regrutácie v roku 2009 boli rozsiahle organizačné zmeny v OS SR. Prejavil sa aj vplyv finančnej krízy. Galko pripomenul, že v roku 2009 bolo napriek tomu do armády prijatých 73 nových profesionálnych vojakov. Obsadzované boli predovšetkým pozície vo vojenskom zdravotníctve a dlhodobo nedostatková pozícia - vodič nákladného automobilu. OS SR boli taktiež doplnené o 84 absolventov Akadémie OS SR hodnosti poručík. Zníženie počtu regrutovaných však podľa šéfa rezortu obrany nemá na kvalitu armády priamy dosah. "Skôr sa to odzrkadlí na priemernom veku profesionálnych vojakov a dôjde k určitému zostarnutiu OS SR," skonštatoval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies