Registrátori domén mali školenie k zákonu o kybernetickej bezpečnosti

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 16:50 • 2 min
Registrátori domén mali školenie k zákonu o kybernetickej bezpečnosti

BRATISLAVA – Školenie k novému zákonu o kybernetickej bezpečnosti pre registrátorov domén .sk usporiadala spoločnosť SK-NIC s Národným bezpečnostným úradom (NBÚ) koncom mája. Spoločnosť je správcom domény najvyššej úrovne .sk na základe poverenia americkej organizácie ICANN.

slovakia

left justify in out

Na otázky, ktoré nová legislatíva môže otvoriť, sa sústredil riaditeľ spoločnosti Peter Bíro a zdôraznil, že očakáva viaceré metodické usmernenia pre správnu aplikáciu v praxi. V druhej časti Rastislav Janota z Národného bezpečnostného úradu odpovedal na otázky o praktických témach, ktoré sa týkali registrátorov domén v súvislosti so zabezpečením súladu s novým zákonom.

 

Keďže NBÚ v pripravovanom vykonávacom predpise okrem iného spresňuje, že základnou službou je taká, ktorá spĺňa napríklad podmienku poskytovania autoritatívnych odpovedí svojimi DNS servermi pre najmenej 1000 rôznych domén, povinnosti vyplývajúce zo zákona sa týkajú aj najväčších spomedzi registrátorov pre doménu .sk. 

 

Nový zákon o kybernetickej bezpečnosti je účinný od 1. apríla 2018, a je implementáciou príslušnej smernice Európskej únie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona