Registračné pokladnice by mohli byť zavedené o rok

NETKY.SK • 13 Október 2010, 07:16 • 2 min
Registračné pokladnice by mohli byť zavedené o rok

Registračné pokladnice by mohli byť zavedené o rok

slovakia

left justify in out

img

Ak by sa elektronické registračné pokladnice s fiškálnou pamäťou zaviedli podľa plánu, od januára budúceho roka, nemusela by sa podľa opozičného poslanca Petra Kažimíra (Smer-SD) zvyšovať napríklad daň z pridanej hodnoty. Ich zavedením by mohlo do štátnej kasy pritiecť až 150 miliónov eur. Poslanci o tejto téme diskutovali na záver prvého rokovacieho dňa siedmej parlamentnej schôdze.
      "Je to výsledkom jedného nechutného lobingu, lobingu zväzu obchodu, teda obchodných reťazcov," podotkol Kažimír počas rozpravy k návrhu o posunutí ich zavedenia do praxe o dva roky, od januára 2013. Podľa neho minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) podľahol lobingu obchodníkov.
      Šéf rezortu financií Kažimírovi odkázal, že takéto tvrdenia mu pripomínajú porekadlo "podľa seba súdim teba". "Vy si asi neviete predstaviť iný dôvod na presadenie veci ako lobing," podotkol. Podľa neho pristúpila vláda k tejto zmene na základe politickej dohody, Mikloš konkrétne navrhoval odloženie ich používania o rok. "Myslím si, že ak sa dohodneme na tom, že to je rok, tak v tom nevidím problém," dodal.
      Proti odkladu používania týchto pokladníc sa postavil aj koaličný poslanec Anton Marcinčin (KDH). Podľa neho mali dodávatelia aj odberatelia viac ako dva roky na to, aby sa pripravili. "Pevne dúfam, že skutočne neodsúhlasíme odklad o dva roky, ani o jeden rok. Prikláňam sa k tomu, že ak odsúhlasíme odklad, tak o pár mesiacov," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies