Regióny Tatry, Spiš a Pieniny lákajú návštevníkov na remeslá a tradície

NETKY.SK • 7 Február 2016, 13:47 • 2 min
Regióny Tatry, Spiš a Pieniny lákajú návštevníkov na remeslá a tradície

POPRAD – Kombináciu vzácneho prírodného bohatstva, historických a kultúrnych pamiatok s láskou udržiavanými ľudovými tradíciami ponúkajú regióny Tatry, Spiš a Pieniny.

slovakia

left justify in out

Na ich návštevu takto láka aj Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Tatry-Spiš-Pieniny. Jej výkonná riaditeľka Gabriela Bodnárová upozorňuje aj na šikovné ruky miestnych obyvateľov. „Diela našich remeselníkov sú na vysokej umeleckej úrovni. Našich remeselníkov je možné stretnúť na rôznych podujatiach v regióne, v budúcej letnej sezóne napríklad na festivale Európske ľudové remeslo v Kežmarku, na Dňoch Majstra Pavla v Levoči a Goralských a Zamagurských folklórnych slávnostiach," uviedla.


Tradíciami, folklórom a kultúrnou je podľa Bodnárovej napríklad známa aj rázovitá obec Ždiar. Viacerí jej obyvatelia dodnes udržiavajú tradičné remeslá. Peter Michalák tam šije a vyšíva takzvané portky, teda tradičné nohavice miestneho mužského odevu. Zlatica Scherfelová sa venuje plsteniu vlny a vytvára klobúky, šály, papuče či rôzne plstené ozdoby a šperky. Pre návštevníkov hľadajúcich aktívny odpočinok Bodnárová odporúča lyžiarske stredisko Ski Bachledova i možnosť kúpania v termálnom kúpalisku vo Vrbove, ktoré je otvorené celoročne. Milovníkom cykloturistiky sú k dispozícii cyklotrasy.

 

„Výhodou nášho regiónu je možnosť skĺbiť cykloturistiku s návštevou historických miest a pamiatok UNESCO. Pochváliť sa môžeme reštauráciami ponúkajúcimi tradičnú gastronómiu, kvalitným ubytovaním spojeným s relaxačnými wellness službami, ako aj ostatnými doplnkovými zábavnými aktivitami,“ povedala Gabriela Hudáková z Informačnej kancelárie Levoča.


OOCR Tatry-Spiš-Pieniny sa nedávno prezentovala aj na veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2016 v Bratislave, najbližšie sa v rámci zahraničných veľtrhov predstaví v Prahe a v Budapešti.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies