Regionálni politici KDH nechcú hnutie papalášov, zakladajú ĽUD

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 09:40 • 2 min
Regionálni politici KDH nechcú hnutie papalášov, zakladajú ĽUD

BRATISLAVA– V niektorých regionálnych štruktúrach KDH rastie nespokojnosť s vedením hnutia. Okresný predseda KDH v Zlatých Moravciach Miroslav Kráľ a tiež predseda bratislavského staromestského klubu KDH Centrum Jozef Bača vychádzajú s iniciatívou ĽUD KDH.

slovakia

left justify in out

Nechcú totiž, aby sa s KDH stalo hnutie papalášov. Má ísť v rámci KDH o skupinu, možno aj platformu, ktorej úlohou bude reagovať na problémy v hnutí a ktorá sa nebude báť papalášov upozorniť na možné zlyhania, alebo zlyhania nejakého orgánu hnutia. Zároveň bude svoje návrhy a názory predkladať na radu KDH. „ĽUD bude za konkrétneho člena, klub KDH alebo skupinu ľudí hlasom volajúcim na púšti dovtedy, kým sa maniere papalášov v KDH neskončia,“ uviedol Kráľ dnes pre agentúru SITA.

 

Kráľ zároveň žiada predsedu KDH Jána Figeľa, aby odvolal ústredného tajomníka hnutia Emila Muchu. Kráľ totiž kritizuje Muchu za spôsob odvolania a menovania nového plateného funkcionára hnutia v danom regióne a tiež neudelenia licencie pre nový klub KDH v meste. „KDH v Zlatých Moravciach na posledných rokovaniach orgánov prijalo viacero uznesení, ktorými by sa mali zaoberať predsedníctvo KDH, krajská rada v Nitre, rozhodcovský súd KDH. Uznesenia sa týkali podľa nás porušenia stanov KDH a nesprávneho postupu zo strany ústredného tajomníka KDH Emila Muchu v neudelení licencie novozaloženému klubu KDH v Zlatých Moravciach a v odvolaní a menovaní nového regionálneho tajomníka KDH pre okresy Zlaté Moravce a Topoľčany,“ zdôraznil Kráľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies