Regionálni lídri prediskutujú boj proti extrémistom

NETKY.SK • 10 September 2014, 19:03 • 2 min
Regionálni lídri prediskutujú boj proti extrémistom

DUBAJ - V Saudskej Arábii sa vo štvrtok stretnú zástupcovia Spojených štátov a ich regionálnych spojencov, aby spolu prediskutovali teroristickú hrozbu v oblasti.

slovakia

left justify in out

Rokovania sa uskutočnia v meste Džidda. Okrem USA sa očakáva účasť predstaviteľov Egypta, Jordánska Turecka i štátov Perzského zálivu. "Stretnutie sa bude zaoberať otázkou terorizmu v regióne, extrémistických organizácií, ktoré za ním stoja ako aj prostriedkami boja proti nemu," uvádza stanovisko štátnej tlačovej agentúry SPA. Spojené štáty bude reprezentovať minister zahraničia John Kerry.

 

Kerry a arabskí lídri budú hovoriť o možnostiach, ako by mohli prispieť ku rastúcej medzinárodnej koalícii proti Islamskému štátu. Spojené štáty a ďalších deväť krajín vrátane Kanady, Austrálie a európskych mocností sa minulý týždeň dohodlo na vytvorení spoločného frontu proti sunnitskej extrémistickej skupine, ktorá už kontroluje rozsiahle časti Iraku a Sýrie. Cieľom štvrtkového stretnutia bude to isté, pričom by malo navyše priniesť významnú podporu lídrov prevažne sunnitského Blízkeho východu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona