Regionálna obstarávacia agentúra, ktorá vysúťažila 130 miliónov, končí

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 09:52 • 2 min
Regionálna obstarávacia agentúra, ktorá vysúťažila 130 miliónov, končí

BRATISLAVA - Regionálna obstarávacia agentúra, ktorá stojí za kauzou Plachtince, je v likvidácii, píšu dnešné Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

Pre denník to potvrdil aj jej konateľ Ján Feranc. Ešte vlani bola agentúra na ceste k slušnému biznisu. Od 25 štátnych a verejných organizácii vrátane ministerstiev dostala právo nakupovať tovary a služby, pričom pre nich stihla vysúťažiť štyroch dodávateľov na reklamné a PR služby za 130 miliónov eur. Pri súťažiach agentúra nezverejnila hodnotu zákaziek ani pre koho obstaráva. Tendre vypísala iba pol mesiaca po tom, ako vznikla. Podnet na kontrolu v agentúre podala poslankyňa Lucia Žitňanská.

 

Úrad pre verejné obstarávanie by mal zistiť, či bol postup pri tendroch v poriadku. Podľa hovorca úradu Jána Mažgúta sa majú dnes na úrade stretnúť s kontrolórmi právni zástupcovia firmy, aby im poskytli podklady. Ak úrad zistí pochybenia, hrozí agentúre pokuta. Analytik Peter Kunder z Aliancie Fair Play však upozorňuje na dieru v zákonoch, ktorá umožňuje firme ísť do likvidácie a vyhnúť sa pokutám, uzatvára denník.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona