Regionálna a miestna štátna správa sa obsadí cez výberové konania

NETKY.SK • 15 Júl 2010, 07:17 • 2 min
Regionálna a miestna štátna správa sa obsadí cez výberové konania

Regionálna a miestna štátna správa sa obsadí cez výberové konania

slovakia

left justify in out

Vedúci funkcionári na úrovni regionálnej a miestnej štátnej správy, ktorých sa rozhodne nová vláda vymeniť, budú do pozícií obsadzovaní prostredníctvom výberových konaní. Na dnešnom zasadnutí sa na tom zhodla Koaličná rada.
"Dospeli sme k záveru, že i na tejto úrovni existujú isté pozície, ktoré sú základom pre výkon prijatých rozhodnutí, a preto je za tento výkon zodpovedná vláda a jej členovia," vysvetlila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS).
Stredopravé subjekty sa dohodli, že pri obsadzovaní postov na úrovni regionálnej a miestnej štátnej správy sa bude predovšetkým posudzovať odbornosť. "Zohľadňovať sa bude kritérium kvalifikácie a vzdelania, ako aj potrebnej dĺžky praxe," priblížila šéfka vládneho kabinetu.
Napriek očakávaniam lídri dnes nehovorili o obsadení podnikov s účasťou štátu a ďalších inštitúcií nominantmi jednotlivých strán. Ich záujmy a kľúč, podľa ktorého si tieto inštitúcie podelia, tak stále nie je známy. Jediný, kto verejne prezentoval svoje požiadavky, bol zatiaľ iba líder SaS Richard Sulík.
"Chceme primárne tie inštitúcie, ktoré sú potrebné na zavedenie odvodového bonusu," uviedol a spresnil, že by malo ísť o vedenie Sociálnej poisťovne, Daňového riaditeľstva a Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. V druhom rade má SaS záujem o organizácie spadajúce pod rezorty, za ktoré sú jeho politickí predstavitelia zodpovední, pričom ako príklad uviedol Slovenskú elektrizačnú a prenosovú sústavu a Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. "Môj názor je, že keď je za to niekto osobne zodpovedný, mal by rozhodovať aj o manažmente. Je to jeden z bodov rokovania Koaličnej rady," priblížil v utorok (13.7.) Sulík s tým, že nie je potrebné robiť v jednotlivých rezortoch a organizáciách "veľké čistky".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies