Región Vysoké Tatry bude tohto roku žiadať dotáciu vyše milión eur

NETKY.SK • 24 Január 2018, 17:48 • 2 min
Región Vysoké Tatry bude tohto roku žiadať dotáciu vyše milión eur

BRATISLAVA - Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry bude tohto roku žiadať od Ministerstva dopravy a výstavby SR (MDV) dotáciu podľa výšky vybratej dane za rok 2016, to znamená takmer 1,1 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Výkonná riaditeľka organizácie Veronika Littvová o tom informovala agentúru SITA s tým, že hlavnými prioritami aj v roku 2018 bude podpora rozvoja regiónu, zvýšenie povedomia o organizácii a jej aktivitách v oblasti cestovného ruchu v regióne Vysokých Tatier.

Región sa v tomto roku plánuje zúčastniť najmä na turistických veľtrhoch, ktoré podporujú aktuálnu návštevnosť regiónu, a to v Českej republike, Poľsku, Maďarsku a inde podľa štatistických prieskumov zo zimnej sezóny.

MDV vlani poskytlo organizácii Región Vysoké Tatry dotáciu vo výške 957,2 tis. eur, čo bola najvyššia suma spomedzi 40 organizácií cestovného ruchu. "Takmer celý objem dotácie sme použili na marketing a marketingové kampane, turistické informačné kancelárie, organizáciu podujatí, tatranský ľadový dom, infraštruktúru, štatistiky, prieskumy a spracovanie údajov," uviedla Littvová. Organizácia mala v minulom roku na svoje aktivity takmer dvojnásobnú výšku prostriedkov ako dotácia, zvyšnú časť poskytli členovia.

Ministerstvo dopravy podľa zákona o podpore cestovného ruchu z roku 2010 môže poskytnúť oblastnej organizácii cestovného ruchu dotáciu na príslušný rok v rovnakej výške, ako je hodnota jej vybratých členských príspevkov v roku, ktorý predchádza predchádzajúcemu roku. Maximálna výška dotácie je ohraničená 90 percentami súhrnnej hodnoty vybratej dane za ubytovanie vo všetkých členských obciach.

OOCR Región Vysoké Tatry vznikla v januári 2012. Podporuje, napríklad, činnosť svojich členov pri tvorbe a realizácii koncepcie rozvoja cestovného ruchu na území svojej pôsobnosti, tvorí a realizuje marketing a propagáciu cestovného ruchu doma a v zahraničí, spracúva a predkladá projekty rozvoja cestovného ruchu a zabezpečuje ich realizáciu, poskytuje svojim členom poradensko-konzultačné služby. Organizácia má šesť členov - mestá Vysoké Tatry a Poprad, obec Štrba, Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry, Tatry mountain resorts, a. s., a Aquapark Poprad, s. r. o.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona