RegioJet z Bratislavy a Prahy do Košíc pridá nočné vlaky

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 10:10 • 2 min
RegioJet z Bratislavy a Prahy do Košíc pridá nočné vlaky

BRATISLAVA - Súkromný železničný dopravca RegioJet, a.s. na svojich diaľkových linkách z Bratislavy a Prahy do Košíc pridá od 14. júna po jednom novom páre žltých nočných vlakov. Jazdiť budú vo štvrtok, v piatok a v nedeľu na oboch tratiach. Ako spoločnosť vo štvrtok informovala, reaguje tak na narastajúci záujem cestujúcich na najvyťaženejších trasách pred a po víkende, kedy je záujem o cestovanie najvyšší.

slovakia

left justify in out

"Nočné spoje medzi Košicami a Prahou a tiež Košicami a Bratislavou rozšíria našu ponuku na týchto trasách, keďže dopyt po cestovaní našimi vlakmi neustále narastá," povedal Radim Jančura, majiteľ holdingu Student Agency, ktorého súčasťou je Regio Jet. "Denný pár spojov EuroCity RegioJet z Prahy do Košíc a späť sa stal vôbec najviac využívaným vlakovým spojom na trase Praha - Ostravsko - Košice. Zároveň chceme cestujúcim ponúknuť úplne nový koncept nočného cestovania na železnici," dodal Jančura.

 

Nočný vlak na trati z Košíc do Bratislavy bude mať podľa plánu odchod o 23:23 a príchod o 4:21, v opačnom smere sa vydá na cestu o 23:28 a do cieľa príde o 4:45. Na trase z Košíc do Prahy bude vlak odchádzať o 21:23 s príchodom o 6:18, z českej metropoly odíde o 21:56 a do centra východného Slovenska príde o 7:00.

 

RegioJet prevádzkuje medzinárodné vlakové spojenie medzi Prahou a Košicami a späť dvoma pármi vlakov denne od 12. októbra minulého roka. Za prvé tri mesiace od platnosti nového cestovného poriadku 14. decembra 2014 spoločnosť na tejto trati prepravila takmer 108 tisíc cestujúcich. Vnútroštátnu vlakovú linku Bratislava - Žilina - Košice zabezpečuje od polovice vlaňajšieho decembra a za prvé tri mesiace na nej previezla vyše 214 tisíc pasažierov. Na tejto trati v súčasnosti jazdia denne tri páry žltých vlakov každých šesť hodín. Od polovice decembra tohto roka by sa mal ich počet zvýšiť na šesť párov a frekvencia znížiť na tri hodiny. RegioJet od marca 2012 zabezpečuje osobnú vlakovú dopravu aj na regionálnej trase Bratislava - Dunajská Streda - Komárno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies