RegioJet previezol z Košíc do Prahy pol milióna cestujúcich

NETKY.SK • 8 Október 2015, 15:35 • 2 min
RegioJet previezol z Košíc do Prahy pol milióna cestujúcich

BRATISLAVA - Dopravná spoločnosť RegioJet prepravila vlakmi na trase medzi Prahou a Košicami za rok prevádzky, teda od októbra minulého roku, 525 tis. pasažierov.

slovakia

left justify in out

V nasledujúcom roku chce spoločnosť prepraviť na spomínanej trase milión cestujúcich. Informoval o tom hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj. Ako konštatoval majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura, jeden vlak z Košíc do Prahy prevezie takmer 700 cestujúcich. V nasledujúcom období chcú zvýšiť kapacitu vlakov na tisíc pasažierov. Podotkol, že ich vlaky jazdia bez dotácií a sú v zisku.


Jančura zároveň vyzval Slovenskú republiku, aby prestala dotovať vlaky, ktoré podľa neho nezaisťujú základnú dopravnú obslužnosť a jazdia v nich prevažne medzinárodní cestujúci (turisti a pod.), ktorí platia drahé medzinárodné cestovné. Ako príklad uviedol vlak Pendolino na trase Košice - Praha a späť, či vlak Euro City na trase Brno - Bratislava a späť.


Spoločnosť RegioJet, a. s. so sídlom v Bratislave bola založená v októbri 2010, má základné imanie 25 tis. eur a jej akcionárom je česká spoločnosť Student Agency, k. s. so sídlom v Brne. RegioJet začal prevádzkovať osobnú vlakovú dopravu vo verejnom záujme na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno v marci 2012 na objednávku štátu. Na vlastné náklady prevádzkuje diaľkové vlaky na trase Bratislava - Žilina - Košice od polovice decembra 2014 a z Prahy cez Ostravu a Žilinu do Košíc od októbra 2014. Od februára tohto roku zabezpečuje aj diaľkovú autobusovú linku Banská Bystrica - Nitra - Bratislava a plánuje medzinárodnú autobusovú linku z Bratislavy do Viedne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies